Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           



 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Εκτός Συναγωνισμού
 Aνοιχτοί Oρίζοντες
 2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι'αυτήν
 Eιδικές προβολές
 Ταινίες Έναρξης και Λήξης
 Αντι/Κατοπτρισμοί
 Film Forward
 Round Midnight
 Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2016
 Mατιές στα Bαλκάνια
 Αφιερώματα
 Bραβείο LUX Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 40 χρόνια – Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Σκηνοθεσία
Λεονάρδο Φάβιο

Φιλμογραφία
1958 El señor Fernández
1960 El amigo
1965 Crónica de un niño solo
1966 El romance del Aniceto y la Francisca
1969 El dependiente
1973 Juan Moreira
1975 Nazareno Cruz y el Lobo
1976 Soñar, soñar
1993 Gatica, “el mono”
​1999 Perón, sinfonía del sentimiento Perón
​2008 Aniceto

Βιογραφία
Ο Λεονάρδο Φάβιο (1938–2012) ήταν σκηνοθέτης, ηθοποιός και τραγουδιστής, αλλά και μια από τις πιο διαχρονικές μορφές της πολιτιστικής ζωής της Αργεντινής. Ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες στη δεκαετία του ’50 και σύντομα έγινε ο «Αργεντινός Τζέιμς Ντιν». Το 1965 σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, το ημι-αυτοβιογραφικό Χρονικό ενός μοναχικού παιδιού. Αυτή και κάποιες από τις επόμενες, πρώιμες ταινίες του διερευνούν τις δυσκολίες της ζωής στο περιθώριο της κοινωνίας. Ενώ πολλές από αυτές δέχτηκαν καλές κριτικές, ο Φάβιο δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία πριν τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Ο Νασαρένο Κρους και ο λύκος, η δική του εκδοχή του μύθου των λυκανθρώπων, έγινε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Αργεντινής. Τη δεκαετία του ’60, ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστή, γράφοντας πολλές επιτυχημένες μπαλάντες καθώς η δημοτικότητά του μεγάλωνε, άρχισε να ασχολείται με την πολιτική. Υποστήριζε ανοιχτά τον πρώην πρόεδρο Χουάν Ντομίνγκο Περόν, κι έτσι μετά την ανατροπή της κυβέρνησής του από το στρατό αναγκάστηκε να φύγει από την Αργεντινή. Πέρασαν περισσότερα από δέκα χρόνια προτού γυρίσει κι αφού είχε πέσει η χούντα. Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 γύρισε το Perón, sinfonía del sentimiento, ένα εξάωρο ντοκιμαντέρ για τον πρώην ηγέτη. Το 2001 η Film Society of Lincoln Center στη Νέα Υόρκη διοργάνωσε μια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στο έργο του.

Λεονάρδο Φάβιο

Ο Νασαρένο Κρους και ο λύκος / Λεονάρδο Φάβιο

Ο Νασαρένο Κρους είναι ο έβδομος γιος ενός ζευγαριού που ζει σ’ ένα ορεινό χωριό. Σύμφωνα με το μύθο, ένας έβδομος γιος θα γίνεται λύκος τις νύχτες με πανσέληνο. Όλοι στο χωριό ανακουφίζονται όταν αυτό δεν συμβαίνει. Το αγόρι μεγαλώνει κι ερωτεύεται ένα όμορφο κορίτσι, την Γκρισέλδα. Όταν γίνεται 20 χρονών, δέχεται μια επίσκεψη από τον Διάβολο, που του προσφέρει όλα τα πλούτη του κόσμου αν αρνηθεί τον έρωτά του για την Γκρισέλδα· αν δεν το κάνει, θα γίνει λύκος.


Σκηνοθεσία:Λεονάρδο Φάβιο
Σενάριο:Leonardo Favio, Jorge Zuhair Jury
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Juan Jose Stagnaro
Μοντάζ:Cristian Kaulen, Antonio Ripoll
Ήχος:Nerio Barberis
Μουσική:Juan Jose Garcia Caffi
Κοστούμια:Εduardo Lerchundi
Με τους:Juan Jose Camero, Lautaro Murua, Marina Magali, Alfredo Alcon
Παγκόσμια εκμετάλλευση:3C Films Group info@3cfilmsgroup.com.ar www.3cfilmsgroup.com.ar
Σχεδιασμός Παραγωγής:Miguel Angel Lumaldo
Παραγωγός:Leonardo Favio, Orlando de Benedetti
Παραγωγή:Choila Producciones Cinematograficas
Χώρα Παραγωγής:Αργεντινή
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:92'
Έτος Παραγωγής:1975
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 - 15:30 | ID:764
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία