Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Κέλι Ράικαρτ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1994 River of Grass
2006 Περασμένη ευτυχία
2008 Η Ουέντι και η Λούσι
2010 Το πέρασμα του Μικ
2013 Κινήσεις στο σκοτάδι
2015 Certain Women

 

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Μαϊάμι. Δίδαξε στη Σχολή Οπτικών Τεχνών, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Τα τοπία της Αμερικής και οι ιστορίες που συναντά κανείς στο δρόμο είναι θέματα που διατρέχουν και τις έξι μεγάλου μήκους ταινίες της.

2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι'αυτήν

Κάποιες γυναίκες / Κέλι Ράικαρτ

Με φόντο τον μεγάλο ουρανό του νότου της Μοντάνα, σ’ ένα απέραντο και ασάλευτο τοπίο, Κάποιες γυναίκες γεμάτες θέληση αναζητούν τρόπους ν’ αλλάξουν τον κόσμο γύρω τους. Mια δικηγόρος βρίσκεται αντιμέτωπη με σεξιστική συμπεριφορά εντός του γραφείου της, αλλά και με μια συνθήκη ομηρίας. Μια σύζυγος και μητέρα αποφασισμένη να χτίσει το σπίτι των ονείρων της, έρχεται σε αντιπαράθεση με όλους τους άνδρες που είναι στη ζωη της. Μία φοιτήτρια νομικής αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη σχέση με μια μοναχική κτηνοτρόφο. Ένα τρίπτυχο γυναικείων χαρακτήρων, που υποδύονται οι Λόρα Ντερν, Μισέλ Ουΐλιαμς και Κρίστεν Στιούαρτ, τρεις σπουδαίες ηθοποιοί που εκπροσωπούν τρεις γενιές του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου.


Σκηνοθεσία:Κέλι Ράικαρτ
Σενάριο:Κέλι Ράικαρτ
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Christopher Blauvelt
Μοντάζ:Κέλι Ράικαρτ
Μουσική:Jeff Grace
Κοστούμια:April Napier
Με τους:Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams, James Le Gros, Jared Harris
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Sony Picture Classics www.sonyclassics.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Anthony Gasparro
Παραγωγός:Neil Kopp, Vincent Savino, Anish Savjani
Παραγωγή:Filmscience
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:107'
Έτος Παραγωγής:2016
 
Ελεύθερη είσοδος με έκδοση μηδενικού εισιτηρίου
 
Το αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 - 23:00 | ID:147
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 13:00 | ID:633
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία