Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Ίβο Μ. Φερέιρα

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1997 O Homem da Bicicleta–Diário de Macau
2001 Angola em Cena
2002 Em Volta
2006 Fios de Fiar
2009 Vai Com o Vento
2016 Letters from War
 

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1975. Μετά την αποφοίτησή του από ένα καλλιτεχνικό λύκειο με ειδίκευση στη φωτογραφία και την οπτικοακουστκή επικοινωνία, σπούδασε στο London Film School και στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης και στη συνέχεια άρχισε να ταξιδεύει. Έχει γυρίσει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Το Γράμματα απ’ το μέτωπο είναι η τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία και το πιο μεγάλο πρότζεκτ του μέχρι σήμερα. Ζει στο Μακάο.

Αντι/Κατοπτρισμοί

Γράμματα απ’ το μέτωπο / Ίβο Μ. Φερέιρα

1971. Η ζωή του Αντόνιο Λόμπο Αντούνες διακόπτεται βίαια όταν αναγκάζεται να καταταγεί στον πορτογαλικό στρατό για να υπηρετήσει ως γιατρός σε μία από τις χειρότερες ζώνες του αποικιοκρατικού πολέμου, στα ανατολικά της Ανγκόλας. Μακριά από κάθε τι που αγαπά, γράφει γράμματα στη γυναίκα του ενώ βυθίζεται σ’ ένα σκηνικό ολοένα και πιο βίαιο. Αλλάζοντας πολλά πόστα, ερωτεύεται την Αφρική και ωριμάζει πολιτικά. Στο πλευρό του, μια ολόκληρη γενιά παλεύει απεγνωσμένα να επιστρέψει στον τόπο της. Μέσα στην αβεβαιότητα του πολέμου, μόνο τα γράμματα μπορούν να τον βοηθήσουν να επιβιώσει.


Σκηνοθεσία:Ίβο Μ. Φερέιρα
Σενάριο:Ivo M. Ferreira & Edgar Medina
Διεύθυνση Φωτογραφίας:João Ribeiro
Μοντάζ:Sandro Aguilar
Ήχος:Ricardo Leal
Κοστούμια:Lucha d’Orey
Με τους:Μiguel Νunes, Margarida Vila-Nova, Ricardo Pereira, João Pedro Vaz
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Match Factory info@matchfactory.de www.matchfactory.de
Παραγωγός:Luís Urbano, Sandro Aguila
Συμπαραγωγοί:Georges Schoucair, Michel Merkt
Παραγωγή:O som e a fúria
Χώρα Παραγωγής:Πορτογαλία
Φορμά:Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:105'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 21:45 | ID:657
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 13:00 | ID:833
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία