Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Ρουθ Μπέκερμαν

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1984 Wien Retour 
2006 Zorros Bar Mizwa 
2011 American Passages 
2013 Those Who Go Those Who Stay 
​2016 Die Geträumten The Dreamed Ones

Βιογραφία
​Γεννήθηκε στη Βιέννη. Μετά τις σπουδές της στη δημοσιογραφία και στην ιστορία της τέχνης στη Βιέννη, στο Τελ Αβίβ και στη Νέα Υόρκη, πήρε το διδακτορικό της το 1977 από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το 1978 συνίδρυσε την εταιρεία διανομής filmladen, στην οποία εργάστηκε για επτά χρόνια. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησε να κάνει ταινίες και να γράφει βιβλία. Από το 1985 εργάζεται ως συγγραφέας, δημοσιογράφος και σκηνοθέτις.

Αντι/Κατοπτρισμοί

Οι ονειρεμένοι / Ρουθ Μπέκερμαν

Δυο νέοι ηθοποιοί συναντιούνται σ’ ένα στούντιο ηχογράφησης για να διαβάσουν την αλληλογραφία ανάμεσα σε δύο ποιητές: την Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν και τον Πάουλ Τσέλαν, που γνωρίστηκαν στη μεταπολεμική Βιέννη. Θυελλώδη συναισθήματα τους κατακλύζουν, καθώς νιώθουν οικείοι και απόμακροι, συνεπαρμένοι και φοβισμένοι. Ωστόσο, απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου, τσακώνονται, καπνίζουν, συζητούν για τα τατουάζ τους και την αγαπημένη τους μουσική. Οι έρωτες του χτες, του σήμερα, του αύριο: η καρδιά της ταινίας χτυπά εκεί όπου θολώνουν τα μεταξύ τους όρια.


Σκηνοθεσία:Ρουθ Μπέκερμαν
Σενάριο:Ina Hartwig & Ruth Beckermann
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Johannes Hammel
Μοντάζ:Dieter Pichler
Ήχος:Georg Misch
Μουσική:XXX
Με τους:Anja Plaschg (aka Soap+Skin), Laurence Rupp
Παγκόσμια εκμετάλλευση:AFC festivals@afc.at www.afc.at
Σχεδιασμός Παραγωγής:Hanne Lassl
Παραγωγός:Ruth Beckermann
Παραγωγή:Ruth Beckermann Filmproduktion
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:89'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 - 19:30 | ID:726
TZON KAΣΣABETHΣ:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 - 12:45 | ID:952
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία