Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Ζουάου Πέντρου Ροντρίγκες

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2000 O Fantasma 
2005 Odete 
2009 Morrer Como Um Homem To Die Like A Man 
2012 A Última Vez Que Vi Macau The Last Time I Saw Macao Η τελευταία φορά που είδα το Μακάο 
​2016 O Ornitólogo The Ornithologist

Βιογραφία
Ξεκίνησε να σπουδάζει βιολογία για να γίνει ορνιθολόγος, αλλά σύντομα παράτησε τις σπουδές του για τον κινηματογράφο και αποφοίτησε από το Lisbon Film School. Στο έργο του εξερευνεί την ανθρώπινη επιθυμία σε όλες της τις εκδοχές και συνεκδοχές, και διερευνεί την πολύμορφη ιστορία του κινηματογράφου, από τα κλασικά είδη ώς το ντοκιμαντέρ και το πειραματικό σινεμά.

Αντι/Κατοπτρισμοί

Ο ορνιθολόγος / Ζουάου Πέντρου Ροντρίγκες

Μερικές φορές πρέπει να χάσεις τον δρόμο σου για να βρεις τον αληθινό σου εαυτό. Ο Φερνάντο, ένας μοναχικός ορνιθολόγος, αναζητά στις όχθες ενός δυσπρόσιτου ποταμού στη Βόρεια Πορτογαλία τα ίχνη ενός είδους μαύρου πελαργού που βρίσκεται υπό εξαφάνιση, όταν τον παρασέρνουν ορμητικά ρεύματα. O Φερνάντο χάνεται σ’ ένα σκοτεινό, απόκοσμο δάσος, προσπαθώντας να ξαναβρεί το δρόμο του. Καθώς συναντά απρόσμενα κι αλλόκοσμα εμπόδια κι ανθρώπους που τον βάζουν σε δοκιμασίες, εξωθείται σε ακραίες ενέργειες που θα τον μεταμορφώσουν. Σταδιακά, γίνεται άλλος άνθρωπος: παθιασμένος, πολυσχιδής, και τελικά πεφωτισμένος.


Σκηνοθεσία:Ζουάου Πέντρου Ροντρίγκες
Σενάριο:João Pedro Rodrigues & João Rui Guerra da Mata
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Rui Poças
Μοντάζ:Raphaël Lefèvre
Ήχος:Nuno Carvalho
Μουσική:Séverine Ballon
Κοστούμια:Patrícia Dória
Με τους:Paul Hamy, Xelo Cagiao, João Pedro Rodrigues, Han Wen, Chan Suan, Juliane Elting
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Films Boutique contact@filmsboutique.com www.filmsboutique.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:João Rui Guerra da Mata
Παραγωγός:João Figueiras, Diogo Varela Silva, Vincent Wang, Antoine Barraud, Gustavo Ángel, Alex García, Maria Fernanda Scardino
Παραγωγή:Blackmaria, House on Fire, Ítaca Filmes
Χώρα Παραγωγής:Πορτογαλία-Γαλλία-Βραζιλία
Συμπαραγωγή:Le Fresnoy – Studio national des arts contemporains
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:118'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 - 21:30 | ID:757
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 15:15 | ID:854
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία