Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Λεοπόλντ Λίντμπεργκ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
​1932 Wenn zwei sich streiten
1940 Die missbrauchten Liebesbriefe
1941 Landammann Stauffacher
1945 The Last Chance
1948 The Search  
​1951 Four in a Jeep

Βιογραφία
Ο πιο σημαντικός σκηνοθέτης της Ελβετίας στη δεκαετία του ’40, είχε καταγωγή από την Αυστρία. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1924 ως ηθοποιός του θεάτρου. Το 1928 έγινε σκηνοθέτης και μετοίκησε στην Ελβετία μετά την άνοδο των Ναζί στην εξουσία. Η ταινία του Four in a Jeep (1951) κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Αντι/Κατοπτρισμοί

Η τελευταία ευκαιρία / Λεοπόλντ Λίντμπεργκ

Ιταλία, 1943. Ανάμεσά σε κάποιους αιχμαλώτους πολέμου που δραπέτευσαν, ένας Άγγλος κι ένας Αμερικανός προσπαθούν να φτάσουν στην Ελβετία. Με τη βοήθεια ενός Άγγλου πιλότου, βοηθούν μια ομάδα από Εβραίους πρόσφυγες από δέκα διαφορετικά έθνη να φτάσουν στον ίδιο προορισμό. Η θυσία ενός άντρα θα επιτρέψει σ’ όλη την ομάδα των επιζώντων να φτάσουν στην ελευθερία. Μια ταινία-ορόσημο από έναν Αυστριακό σκηνοθέτη που υπήρξε κι ο ίδιος πρόσφυγας στην Ελβετία, βραβευμένη στην πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών του 1946 με το μεγάλο βραβείο της επιτροπής.


Σκηνοθεσία:Λεοπόλντ Λίντμπεργκ
Σενάριο:Alberto Barberis, Elizabeth Montagu, Richard Schweizer
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Emil Berna, Franz Vlasak
Μοντάζ:Hermann Haller, René Martinet
Με τους:Ewart G. Morrison, John Hoy, Ray Reagan, Luisa Rossi
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Swiss Film Archive info@cinematheque.ch www.cinematheque.ch
Παραγωγός:Lazar Wechsler
Παραγωγή:Praesens-Film
Φορμά:Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:113'
Έτος Παραγωγής:1946
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 - 17:00 | ID:725
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία