Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           



 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Εκτός Συναγωνισμού
 Aνοιχτοί Oρίζοντες
 2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι'αυτήν
 Eιδικές προβολές
 Ταινίες Έναρξης και Λήξης
 Αντι/Κατοπτρισμοί
 Film Forward
 Round Midnight
 Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2016
 Mατιές στα Bαλκάνια
 Αφιερώματα
 Bραβείο LUX Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 40 χρόνια – Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Σκηνοθεσία
Νίκος Κούνδουρος

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1954 Μαγική πόλη
1956 Ο Δράκος
1960 Το ποτάμι
1963 Μικρές Αφροδίτες
1967 Vortex ή Το πρόσωπο της Μέδουσας
1975 Τραγούδια της φωτιάς
1978 1922
1984 Μπορντέλο
1992 Μπάυρον, Μπαλάντα για ένα δαίμονα
1998 Οι φωτογράφοι

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1926 και σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Μαγική πόλις το 1953. Το 1956, Ο Δράκος τον καθιέρωσε ως γνήσιο εκπρόσωπο της νέας εποχής του κινηματογράφου. Έκτοτε, οι ταινίες του έχουν διακριθεί διεθνώς και του έχουν εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση στην πρωτοπορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Καθολικά προσβάσιμες προβολές

Ο Δράκος / Νίκος Κούνδουρος

Παραμονή Χριστουγέννων. Ένας μοναχικός κι ασήμαντος υπαλληλάκος, ο Θωμάς, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι μοιάζει με τον φοβερό «Δράκο της Αθήνας», έναν αδίστακτο κακοποιό που καταζητείται από την αστυνομία. Στην αρχή τα χάνει κάπως, αλλά στη συνέχεια δέχεται να υποδυθεί το ρόλο του «Δράκου», και ως τέτοιος γίνεται αποδεκτός από τα μέλη μιας συμμορίας του υποκόσμου. Η συμμορία, με αρχηγό τον Χοντρό, συχνάζει σ’ ένα λαϊκό καμπαρέ και ετοιμάζει ένα μεγάλο κόλπο: την κλοπή ενός στύλου από το ναό του Ολυμπίου Διός και τη διάθεσή του σε ξένους αγοραστές. Όταν όμως αποκαλύπτεται πως ο Θωμάς δεν είναι ο πραγματικός δράκος, τα μέλη της συμμορίας που τον πίστεψαν νιώθουν ότι προδόθηκαν και εξεγείρονται.


Σκηνοθεσία:Νίκος Κούνδουρος
Σενάριο:Ιάκωβος Καμπανέλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Κώστας Θεοδωρίδης
Μοντάζ:Νίκος Κούνδουρος
Ήχος:Μικές Δαμαλάς
Μουσική:Μάνος Χατζιδάκις
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Τάσος Ζωγράφος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Κοστούμια:Ντένη Βαχλιώτη
Με τους:Ν. Ηλιόπουλος, Μ. Παπαγεωργίου, Γ. Αργύρης, Θ. Βέγγος, Θ. Ανδρικόπουλος, Μ. Λεκάκη, Φ. Νάσου, Κ. Σταυρινουδάκης, Μ. Βλαχάκης, Α. Βλάχος, Α. Ντούζος, Ζαννίνο, Σ. Καλατζής, Ν. Πιτσιλός, Ν. Τσαχιρίδης, Α. Τζανετάκος
Παραγωγή:Αθηναϊκή Κινηματογραφική Εταιρία
Φορμά:B&W
Διάρκεια:99'
Έτος Παραγωγής:1956
 
Ελεύθερη είσοδος με έκδοση μηδενικού εισιτηρίου
 
     
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 13:00 | ID:813
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία