Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           



 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Εκτός Συναγωνισμού
 Aνοιχτοί Oρίζοντες
 2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι'αυτήν
 Eιδικές προβολές
 Ταινίες Έναρξης και Λήξης
 Αντι/Κατοπτρισμοί
 Film Forward
 Round Midnight
 Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2016
 Mατιές στα Bαλκάνια
 Αφιερώματα
 Bραβείο LUX Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 40 χρόνια – Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Σκηνοθεσία
Ζρίνκο Ογκρέστα

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1984 I’ll Be Back Soon
1985 The Forbidden Toy
1986 Can
1991 Krhotine 
1995 Isprani 
1999 Crvena Prasina 
2003 Tu 
2008 Iza Stakla 
2013 Projections
2016 S One Strane 
 

Βιογραφία
Κροάτης σεναριογράφος και σκηνοθέτης που αποφοίτησε το 1982 από το Τμήμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών του Ζάγκρεμπ. Οι ταινίες του διακρίνονται από έντονο εικαστικό ύφος και σταδιακά αποκαλύπτουν την αγωνία και τα τραύματα των ηρώων πίσω από τη μάσκα μιας ικανοποιημένης ύπαρξης. Διδάσκει σκηνοθεσία στο πανεπιστήμιο και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Kυρίως Πρόγραμμα

Στην άλλη πλευρά / Ζρίνκο Ογκρέστα

Η Βέσνα είναι μια επισκέπτρια υγείας που ζει στο Ζάγκρεμπ. Κάθε μέρα ακολουθεί την ίδια ρουτίνα: κάνει μπέιμπι-σίτινγκ για τον γιο της και βοηθά την κόρη της στις προετοιμασίες του γάμου της. Ξαφνικά, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον σύζυγό της, που εγκατέλειψε την οικογένειά τους παραμονές του πολέμου για να πολεμήσει με την «άλλη πλευρά». Η επανεμφάνισή του θα φέρει τα πάνω κάτω στην προσεκτικά ξαναχτισμένη της ζωή, βάζοντας σε κίνδυνο τη νέα της ταυτότητα.


Σκηνοθεσία:Ζρίνκο Ογκρέστα
Σενάριο:Mate Matisic, Zrinko Ogresta
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Branko Linta
Μοντάζ:Tomislav Pavlic
Ήχος:Martin Semenčić
Μουσική:Mate Matisic, Simun Matisic
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Tanja Lacko
Κοστούμια:Katarina Zaninovic
Με τους:Ksenija Marinkovic, Lazar Ristovski, Tihana Lazovic, Robert Budak, Toni Sestan
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Cercamon sebastien@cercamon.biz www.cercamon.biz
Παραγωγός:Ivan Maloca, Lazar Ristovski
Παραγωγή:Interfilm
Χώρα Παραγωγής:Κροατία-Σερβία
Συμπαραγωγή:Zillion film
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:85'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 - 20:30 | ID:066
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016 - 23:15 | ID:467
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία