Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           



 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Εκτός Συναγωνισμού
 Aνοιχτοί Oρίζοντες
 2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι'αυτήν
 Eιδικές προβολές
 Ταινίες Έναρξης και Λήξης
 Αντι/Κατοπτρισμοί
 Film Forward
 Round Midnight
 Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2016
 Mατιές στα Bαλκάνια
 Αφιερώματα
 Bραβείο LUX Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 40 χρόνια – Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Σκηνοθεσία
Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ

Φιλμογραφία
1994 Block C 
1997 Innocence 
1999 The Third Page 
2001 Confession 
2001 Fate 
2003 The Waiting Room 
2006 Destiny 
2009 Envy 
2012 Inside 
2015 Nausea 
2016 Ember

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Ισπάρτα της Τουρκίας το 1964. Μετά το γυμνάσιο, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ξεκίνησε το λύκειο, το οποίο όμως παράτησε για να δουλέψει σε εργοστάσια. Μετά το πραξικόπημα του 1980, εξέτισε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την εμπλοκή του σε πολιτική οργάνωση. Προκειμένου να αναβάλει τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να τελειώσει το σχολείο. Αποφοίτησε από το λύκειο και πέρασε στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτης του Ζεκί Εκτέν το 1986 και συνέχισε να εργάζεται στο ίδιο πόστο με διάφορους σκηνοθέτες μέχρι το 1994, όταν γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, C Blok. Έκτοτε εργάζεται ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης, κάνοντας ταινίες βασισμένες σε δικά του σενάρια και αντλώντας συχνά έμπνευση από κλασικά μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η διεθνής κριτική και το διεθνές κοινό πρόσεξαν τον Ντεμίρκουμπουζ χάρη στη δεύτερη ταινία του, την Αθωότητα (1997), που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, και την Τρίτη σελίδα (1999), που προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ στην Τουρκία και την Ευρώπη. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την τελευταία του ταινία μεγάλου μήκους ταινία, Οι Στάχτες (2016).

Ρετροσπεκτίβα Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ

Εξομολόγηση / Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ

Ο Χαρούν, ένας πλούσιος και επιτυχημένος μηχανικός, μαθαίνει πως η γυναίκα του, η Νιλγκύν, τον απατά. Στην αρχή διστάζει να την αντιμετωπίσει και κρύβει όσα ξέρει. Ο καιρός περνά αργά και βασανιστικά, ενώ η αβεβαιότητα είναι αβάσταχτη. Τελικά, ο Χαρούν αναγκάζει τη Νιλγκύν να ομολογήσει. Η νύχτα αποδεικνύεται ατελείωτη. Καθώς το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο εδώ και επτά χρόνια, βυθίζεται στο σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης, τους είναι αδύνατο να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλο. Ικεσίες και βία, δάκρυα και κραυγές.


Σκηνοθεσία:Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ
Σενάριο:Zeki Demirkubuz
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Zeki Demirkubuz
Μοντάζ:Zeki Demirkubuz
Ήχος:Ismail Karadas
Με τους:Τaner Birsel, Basak Koklukaya, Iskender Altin, Mirac Eronat, Gulgun Kutlu
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Mavi Film basakemre.festival@gmail.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Bahar Evgin
Παραγωγός:Zeki Demirkubuz
Παραγωγή:Mavi Film
Χώρα Παραγωγής:Τουρκία
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:2001
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016 - 13:15 | ID:363
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 18:00 | ID:665
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία