Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           



 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Εκτός Συναγωνισμού
 Aνοιχτοί Oρίζοντες
 2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι'αυτήν
 Eιδικές προβολές
 Ταινίες Έναρξης και Λήξης
 Αντι/Κατοπτρισμοί
 Film Forward
 Round Midnight
 Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2016
 Mατιές στα Bαλκάνια
 Αφιερώματα
 Bραβείο LUX Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 40 χρόνια – Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Σκηνοθεσία
Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ

Φιλμογραφία
1994 Block C 
1997 Innocence 
1999 The Third Page 
2001 Confession 
2001 Fate 
2003 The Waiting Room 
2006 Destiny 
2009 Envy 
2012 Inside 
2015 Nausea 
2016 Ember

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Ισπάρτα της Τουρκίας το 1964. Μετά το γυμνάσιο, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ξεκίνησε το λύκειο, το οποίο όμως παράτησε για να δουλέψει σε εργοστάσια. Μετά το πραξικόπημα του 1980, εξέτισε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την εμπλοκή του σε πολιτική οργάνωση. Προκειμένου να αναβάλει τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να τελειώσει το σχολείο. Αποφοίτησε από το λύκειο και πέρασε στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτης του Ζεκί Εκτέν το 1986 και συνέχισε να εργάζεται στο ίδιο πόστο με διάφορους σκηνοθέτες μέχρι το 1994, όταν γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, C Blok. Έκτοτε εργάζεται ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης, κάνοντας ταινίες βασισμένες σε δικά του σενάρια και αντλώντας συχνά έμπνευση από κλασικά μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η διεθνής κριτική και το διεθνές κοινό πρόσεξαν τον Ντεμίρκουμπουζ χάρη στη δεύτερη ταινία του, την Αθωότητα (1997), που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, και την Τρίτη σελίδα (1999), που προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ στην Τουρκία και την Ευρώπη. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την τελευταία του ταινία μεγάλου μήκους ταινία, Οι Στάχτες (2016).

Ρετροσπεκτίβα Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ

Μοίρα / Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ

Ο Μούσα, λογιστής στο τελωνείο, πιστεύει ότι η ζωή είναι άδεια και χωρίς λογική. Είναι ένας αμέτοχος παρατηρητής, που δεν παλεύει ν’ αλλάξει τη ζωή του, αφήνοντας τον εαυτό του να παρασυρθεί απ’ τη ροή των γεγονότων, αφού όλα οδηγούν στο ίδιο τέλος. Ακόμα κι ο θάνατος της μητέρας του δεν τον επηρεάζει. Παρότι την αγαπάει, ο θάνατός της τον χαροποιεί. Στο μεταξύ, προκειμένου να μη χρειαστεί ν’ αποφασίσει ο ίδιος, ο Μούσα αφήνεται να παντρευτεί μια γυναίκα που δεν αγαπά, μόνο και μόνο επειδή εκείνη το θέλει. Ο Μούσα συλλαμβάνεται για το θάνατο μιας μητέρας και των δύο παιδιών της. Ωστόσο, δεν αντιδρά ούτε τώρα.


Σκηνοθεσία:Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ
Σενάριο:Zeki Demirkubuz
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ali Utku
Μοντάζ:Zeki Demirkubuz
Ήχος:İsmail Karadaş
Με τους:Serdar Orçin, Zeynep Tokuş, Engin Günaydın, Demir Karahan
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Mavi Film basakemre.festival@gmail.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Bahar Evgin
Παραγωγός:Zeki Demirkubuz
Παραγωγή:Mavi Film
Χώρα Παραγωγής:Τουρκία
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:120'
Έτος Παραγωγής:2001
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016 - 13:00 | ID:263
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 15:30 | ID:664
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία