Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           



Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Το πρόγραμμα προβολών του 57ου Φ.Κ.Θ. είναι διαθέσιμο και σε μορφή .pdf
 
Σκηνοθεσία
Τζιμ Τζάρμους

Φιλμογραφία
(Επιλεκτική)
1980 Διακοπές διαρκείας
1984 Stranger than Paradise
1986 Στην παγίδα του νόμου
1989 Mystery Train
1995 Ο νεκρός
1999 Ghost Dog: The Way of the Samurai
2005 Τσακισμένα λουλούδια
2013 Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί
2016 Paterson
2016 Gimme Danger

Βιογραφία
Θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές μορφές του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά. Οι ταινίες του συχνά διακρίνονται για τον υπερβατικό μινιμαλισμό τους και την ανατροπή των παραδοσιακών κινηματογραφικών ειδών, όπως της ταινίας δρόμου, του ουέστερν και του αστυνομικού.

Paterson / Τζιμ Τζάρμους

Ο Πάτερσον είναι οδηγός λεωφορείου στην ομώνυμη πόλη του Πάτερσον, στο Νιου Τζέρσι. Κάθε μέρα, ο Πάτερσον ακολουθεί μια απλή ρουτίνα: κάνει το καθημερινό του δρομολόγιο, παρατηρώντας την πόλη καθώς αυτή περνά μπροστά από το παρμπρίζ του και κρυφακούγοντας αποσπασματικά τις συζητήσεις γύρω του. Γράφει στίχους σ’ ένα τετράδιο. Βγάζει βόλτα τον σκύλο του. Σταματά σ’ ένα μπαρ και πίνει μία μόνο μπίρα. Και γυρνά σπίτι στη γυναίκα του, τη Λόρα. Αντίθετα, ο κόσμος της Λόρα αλλάζει διαρκώς. Βλέπει νέα όνειρα σχεδόν καθημερινά. Ο Πάτερσον αγαπά τη Λόρα, κι αυτή τον αγαπά. Αυτός επικροτεί τις νεόκοπες φιλοδοξίες της. Αυτή υποστηρίζει το ταλέντο του στην ποίηση. Η ταινία παρατηρεί σιωπηρά τους θριάμβους και τις ήττες της καθημερινής ζωής, όπως και την ποίηση που κρύβεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Ταινία Έναρξης


Σκηνοθεσία:Τζιμ Τζάρμους
Σενάριο:Jim Jarmusch
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Frederick Elmes
Μοντάζ:Affonso Gonçalves
Ήχος:Robert Hein
Μουσική:Squrl
Κοστούμια:Catherine George
Με τους:Adam Driver, Golshifteh Farahani, Barry Shabaka Henley, Cliff Smith, Chasten Harmon, William Jackson Harper, Masatoshi Nagase
Παγκόσμια εκμετάλλευση:K5 Media Group carl@k5mediagroup.com www.k5mediagroup.com
Ελληνική διανομή:ΑΜΑ Films amafilms@otenet.gr www.amafilms.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Mark Friedberg
Παραγωγός:Joshua Astrachan, Carter Logan
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:113'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 - 20:00 | ID:---
TZON KAΣΣABETHΣ:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 - 20:00 | ID:556
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία