english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ουόνγκ Καρ Ουάι

Φιλμογραφία
1988 Wong Kok Kar Mun/As Tears Go By
1990 Ah Fei Jing Jueng/Days of Being Wild
1994 Dong Xie Xi Du/Ashes of Time
1994 Chong Qing Sen Lin/Chungking Express
1995 Duo Luo Tian Shi/Fallen Angels
1997 Chun Guang Zha Xie/Ευτυχισμένοι μαζί
2000 Hua Yang Nian Hua/Ερωτική επιθυμία
2004 2046
2007 My Blueberry Nights

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Σαγκάη και σε ηλικία πέντε χρόνων μετακόμισε με τους γονείς του στο Χονγκ Κονγκ. Η ταινία του Days of Being Wild κέρδισε πέντε βραβεία στο Διαγωνισμό Κινηματογραφικών Βραβείων του Χονγκ Κονγκ. Το Chungking Express ήταν η πρώτη ταινία του που πέτυχε διεθνή διανομή.Με το Fallen Angels η θέση του ως ένας από τους πιο καινοτόμους δημιουργούς της εποχής μας επικυρώθηκε.Το Ευτυχισμένοι μαζί κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στις Κάννες το 1997. Η τελευταία του ταινία My Blueberry Nights ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο 60ο Φεστιβάλ των Καννών.

Ταινίες έναρξης & λήξης

My Blueberry Nights / Ουόνγκ Καρ Ουάι

Μετά από έναν σκληρό χωρισμό, η Ελίζαμπεθ ξεκινάει ένα ταξίδι στην Αμερική, αφήνοντας πίσω της μια ζωή γεμάτη αναμνήσεις, ένα όνειρο και τον συναισθηματκό καινούργιο της φίλο, ιδιοκτήτη ενός καφέ. Αναζητά τρόπο να γιατρέψει την πληγωμένη της καρδιά. Δουλεύοντας ως γκαρσόνα σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Ελίζαμπεθ γνωρίζεται με ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερα βάσανα από την ίδια, όπως ο ανήσυχος μπάτσος και η ψυχρή του γυναίκα και μια άτυχη τζογαδόρα με ανοιχτούς λογαριασμούς. Μέσα απ΄ αυτούς, η Ελίζαμπεθ θα νοιώσει το πραγματικό μέγεθος της μοναξιάς και του κενού και θ’ αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι το δικό της ταξίδι είναι μέρος μιας βαθύτερης εσωτερικής αναζήτησης.


Σκηνοθεσία:Ουόνγκ Καρ Ουάι
Σενάριο:Wong Kar Wai, Lawrence Block
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Darius Khondji
Μοντάζ:William Chang Suk Ping, Καλλιτεχνική διεύθυνση: William Chang Suk Ping
Ήχος:Claude Letessier
Μουσική:Ry Cooder
Κοστούμια:William Chang Suk Ping, Sharon Globerson
Με τους:Norah Jones (Elizabeth), Jude Law (Jeremy), David Strathairn (Arnie), Rachel Weisz (Sue Lynne), Natalie Portman (Leslie), Chan Marshall (Katya)
Παραγωγός:Jacky Pang Yee Wah
Παραγωγή:Jet Tone Films Ltd.
Χώρα Παραγωγής:Χονγκ Κονγκ (Κίνα)
Συμπαραγωγή:Degrees Productions (USA)
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:111'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 21:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ODEON 2:Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2007 - 18:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ