english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1993 Accion mutante/Mutant Action
1995 El d£a de la bestia/The Day of the Beast
1997 Perdita Durango/Dance with the Devil
1999 Muertos de risa/Dying of Laughter
2000 La comunidad/Common Wealth
2002 800 balas/800 Bullets
2004 Crimen Ferpecto/Perfect Crime
2008 The Oxford Murders

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Μπιλμπάο το 1965.Παράλληλα με τις σπουδές του στη φιλοσοφία, δημοσιεύει γελοιογραφίες του σε διάφορες εφη- μερίδες. Πραγματοποιεί την πρώτη και μοναδική μικρού μήκους ταινία με τίτλο Mirindas asesinas, η οποία λατρεύεται από το κοινό. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ προσφέρεται να κάνει την παραγωγή της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας με τίτλο Accion mutante, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ισπανικά κινηματογραφικά δεδομένα. Η δεύτερη ταινία του, El dia de la bestia, κατακτά έξι βραβεία Γκόγια και καθιερώνει τον δημιουργό της ως έναν από τους πιο ιδιαίτερους σκηνοθέτες του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου.


Νέος Ισπανικός Κινηματογράφος

Perfect Crime / Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια

Ο Ραφαέλ είναι ένας γοητευτικός και φιλόδοξος άνδρας που δουλεύει ως πωλητής σε κάποιο μεγάλο πολυκατάστημα. Είναι απολύτως βέβαιος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει κάποιο πολύ υψηλό πόστο στη δουλειά του, καθώς και ότι οι επιτυχίες του στις γυναίκες είναι η αιτία του φθόνου των συναδέλφων του. Υπάρχει, όμως, ένα εμπόδιο στη φιλοδοξία του να γίνει διευθυντής ορόφου: ένας ισχυρός αντίπαλος, ο Δον Αντόνιο, πολύ παλαιότερος υπάλληλος από τον ίδιο. Μετά από μια έντονη λογομαχία των δύο, ο Δον Αντόνιο σκοτώνεται κατά λάθος. Ο Ραφαέλ προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός, παραγνωρίζοντας, ωστόσο, την παρουσία ενός απρόσμενου μάρτυρα: της Λούρδες, μιας άσχημης και ασήμαντης υπαλλήλου που είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Τώρα εκείνη έχει το πάνω χέρι και δε διστάζει να τον εκβιάσει: για να μην πει τίποτα σε κανέναν, ο Ραφαέλ θα πρέπει να την παντρευτεί.


Σκηνοθεσία:Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια
Σενάριο:Αlex de la Iglesia, Jorge Gerricaechevarrea
Διεύθυνση Φωτογραφίας:José Luis Moreno
Μοντάζ:Alejandro Lazaro
Ήχος:Sergio Burman
Μουσική:Roque Banos
Σκηνικά:José Luis Arrizabalaga, Arturo Garcia Otaduy
Κοστούμια:Paco Delgado
Με τους:Guillermo Toledo (Rafael), Manica Cervera (Lourdes), Luis Varela (Don Antonio Fraguas), Enrique Villén (αστυνόμος Campoy), Fernando Tejero (Alonso), Javier Gutiérrez (Jaime), Kira Mira (Roxanne)
Παραγωγός:Αlex de la Iglesia, Roberto Di Girolamo, Gustavo Ferrada
Παραγωγή:Sogecine
Χώρα Παραγωγής:Ισπανία
Συμπαραγωγή:Panico Film (Ισπανία)
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:105'
Έτος Παραγωγής:2004
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 - 17:45
ΠΛΑΤΕΙΑ ODEON 2:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 18:15
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ