english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ζο Σολ (Ζόρντι Σολέ)

Φιλμογραφία
1999 Pa que veas t€ (μμ)
2000 Tatawo/Tattoo Bar
2001 Mater (μμ)
2003-04 Palabras verdaderas (ντοκ.)
2004 Jovenes
2004-05 Cuba le canta a Serrat (ντοκ.)
2004-05 Ruido
2005 El taxista ful

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1968. Αυτοδίδακτος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, πραγματοποιεί τις πρώτες του παραγωγές στον τομέα της οπτικής ανθρωπολογίας στο Μεξικό, την Κούβα και την Ινδία. Αργότερα, κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο της μυθοπλασίας με ταινίες μικρού μήκους όπως η O’7 ya!! και η τηλεταινία Renda Antiga. Το 2000 γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Tatawo. Έκτοτε, επικεντρώνεται στη συγγραφή σεναρίων και πειραματίζεται σε διάφορους τομείς της οπτικοακουστικής τεχνολογίας. Μέρος αυτής της ενασχόλησής του αποτελεί και η μεγάλου μήκους ταινία Ο ψευτοταξιτζής.

Νέος Ισπανικός Κινηματογράφος

Ο ψευτο-ταξιτζής / Ζο Σολ (Ζόρντι Σολέ)

Ο Χοσέ Ρ. είναι οδηγός ταξί κι έτσι οι μέρες του περνούν διατρέχοντας τους δρόμους της Βαρκελώνης. Η ζωή του θα ήταν όμοια με οποιουδήποτε άλλου 52χρονου ταξιτζή, εάν τα ταξί που οδηγούσε δεν ήταν κλεμμένα. Ο Χοσέ, όμως, κλέβει για να μπορέσει να ζήσει. Πώς είναι δυνατό να βρίσκεται κανείς σε μια τόσο παράλογη κατάσταση; Πρόκειται για κάποιον τρελό ή απλώς για έναν άνεργο τον οποίο το σύστημα έχει οδηγήσει σε μια τόσο παράδοξη όσο και αδιέξοδη κατάσταση;


Σκηνοθεσία:Ζο Σολ (Ζόρντι Σολέ)
Σενάριο:Jo Sol
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Afra Rigamonti
Μοντάζ:Sergio Dies
Ήχος:Marc Orts
Μουσική:Jalea Real, Lhasa, 99 Posse
Με τους:Pepe Rovira, Marc Sempere, Marcos Rovira “Makoki”, Dinero Gratis, Santiago Lopez Petit, Vicente Escolar, Miguel Αngel Lapuyade, Jon΅s Lapuyade, Francesc Arnau, Antoni Laparra, Marina Garcés
Παραγωγός:Jordi Rediu, Norbert Llaras
Παραγωγή:ZIP Films
Χώρα Παραγωγής:Ισπανία
Συμπαραγωγή:Televisio de Catalunya (Ισπανία)
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:87'
Έτος Παραγωγής:2005
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 21:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ODEON 2:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 15:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ