english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Χαβιέρ Ρεμπόγιο

Φιλμογραφία

1997 En medio de ninguna parte (μμ)
1998 Hola, desconocido! (μμ)
1999 El equipaje abierto (μμ)
2001 El preciso orden de las cosas (μμ)
2002 En camas separadas (μμ)
2006 Lo que sé de Lola/ Όσα ξέρω για τη Λόλα



Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1969. Είναι ένας από τους πιο έμπειρους και πιο σημαντικούς σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους στον σύγχρονο ισπανικό κινηματογράφο. Από το 1997 μέχρι το 2002 σκηνοθετεί πολλές μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες πρω- τοπαρουσιάζονται στην Διεθνή Εβδομάδα Κινηματογράφου του Βαλιαδολίδ. Με αυτές κέρδισε δύο φορές την Υποψηφιότητα για τα Βραβεία Γκόγια, έφτασε στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Βραβείου για την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία Μικρού Μήκους, κέρδισε πάνω από εκατό βραβεία και έλαβε μέρος στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους: Κλερμόν-Φεράν, Κρακοβία, Μόντρεαλ, Λοκάρνο, Αλκαλά ντε Ενάρες, Μπιλμπάο, Seminci και Cinema Jove στην Ισπανία

Νέος Ισπανικός Κινηματογράφος

Όσα ξέρω για τη Λόλα / Χαβιέρ Ρεμπόγιο

Ο Λεόν είναι ένας μοναχικός, άεργος άνδρας που δεν έχει επαφή με κανέναν. Το μόνο του μέλημα είναι η φροντίδα της άρρωστης μητέρας του μέχρι τον θάνατό της. Για να διασκεδάσει τη μοναξιά του, ο Λεόν κλέβει την αλληλογραφία των γειτόνων του και παρακολουθεί τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις σε έναν μικρό σιδηροδρομικό σταθμό... Μια μέρα, η Ντολόρες, μια θορυβώδης Ισπανίδα, μετακομίζει στη γειτονιά και τραβάει τη προσοχή του Λεόν. Εν αγνοία της, εκείνος πληροφορείται τις συναντήσεις της, παρακολουθεί τα σκαμπανεβάσματα της τύχης της και συμμετέχει στη ζωή της. Χρόνο με τον χρόνο ο Λεόν καταγράφει σε ένα σημειωματάριο κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητας της Ντολόρες, η οποία δεν θα αντιληφθεί ότι κάποιος έχει γίνει η σκιά της παρά μόνον στο τέλος.


Σκηνοθεσία:Χαβιέρ Ρεμπόγιο
Σενάριο:Lola Mayo, Javier Rebollo
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Santiago Racaj
Μοντάζ:Αngel Hernandez Zoido
Ήχος:Pelayo Gutiérrez
Κοστούμια:Inma Garcia, Inés Liverato
Με τους:Michaël Abiteboul (Leon), Lola Duenas (Dolores), Carmen Machi (Carmen), Lucienne Deschamps (η μητέρα του Λεόν)
Παραγωγός:Jérôme Vidal, Damian Paris, Pedro Pastor, Piluca Baquero, Mat Troi Day
Παραγωγή:Lazennec & Associés & Lolita Films, & Malvarrosa Media
Χώρα Παραγωγής:Ισπανία, Γαλλία
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:112'
Έτος Παραγωγής:2006
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 - 17:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ODEON 2:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 18:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ