english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ερνέστο Κοντρέρας

Φιλμογραφία
1997 Sueño Polaroid (μμ)
1998 Sombras que pasan (μμ)
1999 Ondas hertzianas (μμ)
2000 El milagro (μμ)
2000 Tardes (μμ)
2003 Los no invitados (μμ)
2007 Párpados azules

Βιογραφία
Αποφοίτησε από το Πανεπιστημιακό Κέντρο Κινηματογραφικών Σπουδών του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού. Οι μικρού μήκους ταινίες του Sueno Polaroid, Sombras que pasan, Ondas hertzianas, El milagro, Tardes και Los no invitados έλαβαν εθνικά και διεθνή βραβεία.Υπήρξε υπότροφος του Εθνικού Ταμείου Πολιτισμού και Τεχνών καθώς και των Ιδρυμάτων Rockefeller, Ford και Typa. Συμμετείχε στο Berlinale Talent Campus 2 και στο Cine en Construcción 10 του Σαν Σεμπαστιάν. Οι Μπλε βλεφαρίδες είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία και συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών 2007.

ID-07

Μπλε βλεφαρίδες / Ερνέστο Κοντρέρας

Όταν η Μαρίνα κερδίζει ένα ταξίδι για δύο στον εξωτικό προορισμό Playa Salamandra, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει με ποιον να μοιραστεί το έπαθλό της. Έτσι, αποφασίζει να προτείνει στον, μέχρι τότε άγνωστό της, Βίκτωρ να ταξιδέψει μαζί της. Μαζί, θα συνειδητοποιήσουν ότι το ειδυλλιακό τοπίο και οι ιδανικές συνθήκες δεν αρκούν. Καθώς η απαραίτητη «χημεία» για ν’ αγαπηθούν απουσιάζει, δεν θα καταφέρουν να κοιταχτούν ερωτικά στα μάτια.


Σκηνοθεσία:Ερνέστο Κοντρέρας
Σενάριο:Carlos Contreras
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Tonatiuh Martínez
Μοντάζ:Ernesto Contreras, José Manuel Cravioto
Ήχος:Enrique Greiner, Erick Dounce
Μουσική:Iñaki. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Érika Avila
Κοστούμια:Gabriela Fernández
Με τους:Cecilia Suárez (Marina Farfán), Enrique Arreola (Victor Mina), Ana Ofelia Murguía (Lulita),Tiaré Scanda (Lucia), Luisa Huertas (Mercedes)
Παραγωγός:Luis Albores, Érika Avila, Ernesto Contreras, Sandra Paredes
Παραγωγή:Agencia Sha
Χώρα Παραγωγής:Μεξικό
Συμπαραγωγή:Imcine, Foprocine, Estudios Churubusco Azteca, New Art Digital (Mexico)
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:98'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 20:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 19:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ