english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Γινγκ Λιάνγκ

Φιλμογραφία
2001 Tian Tang De Jing Bi/The Golden Coin of Heaven(μμ)
2001 Shan Cheng Ji Shi/Stories in the Mountain City(μμ)
2003 Hui Jia Kan Kan/The Missing House (μμ)
2005 Bei Ya Zi De Nan Hai/Taking Father Home
2006 Ling yi ban/The Other Half

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Σαγκάη της Κίνας το 1977 και αποφοίτησε από το Τμήμα Σκηνοθεσίας της Ακαδημίας Κινηματογράφου Chongqing και του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Μετά την επιτυχία των μικρού μήκους ταινιών του, σκηνοθέτησε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Taking Father Home, η οποία βρα- βεύτηκε στα Διεθνή Φεστιβάλ του Τόκιο, του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και του Σαν Φρανσίσκο. Το Taking Father Home προβλήθηκε σε περισσότερα από 30 διεθνή φεστιβάλ συμπεριλαμβανομένων των Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, του Βανκούβερ, του Λονδίνου και του Σικάγου. Η ταινία Το άλλο μισό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Hubert Bals Fund (HBF) του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

ID-07

Το άλλο μισό / Γινγκ Λιάνγκ

Η Ζιαοφέν ζει σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη της νοτιοδυτικής Κίνας και εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο. Αυτό ακούγεται πιο εντυπωσιακό απ’ ό,τι είναι.Δουλειά της είναι να ακούει τις γυναίκες- πελάτες του γραφείου και να συντάσσει τους φακέλους τους. Η ίδια η Ζιαοφέν δεν έχει να αντιμετωπίσει λιγότερα προβλήματα απ’ αυτές: νιώθει νευρική και ευάλωτη γιατί ο άντρας με τον οποίο συζεί εξαφανίστηκε ξαφνικά ίσως μάλιστα μ’ ένα φόνο στη συνείδησή του. Η Ζιαοφέν προσπαθεί να τον φέρει πίσω. Η ταινία παρακολουθεί τα γυρίσματα της τύχης τόσο της πρωταγωνίστριας όσο και των πελατών της. Η εξιστόρηση των οικογενειακών καβγάδων που ακούει η Ζιαοφέν γίνεται απευθείας στην κάμερα κι έτσι έχουμε μια εντυπωσιακή εικόνα των προβλημάτων των γυναικών στην Κίνα.


Σκηνοθεσία:Γινγκ Λιάνγκ
Σενάριο:Ying Liang, Peng Shan
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Li Rongsheng, Ying Liang
Μοντάζ:Ying Liang
Ήχος:-Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ying Liang, Peng Shan
Μουσική:Zhang Xiao, Ko Kyota
Με τους:Zeng Xiaofei (Xiaofen), Deng Gang (Deng Gang), Zhao Ke (Zhao Ke), Chen Xigui (μητέρα), Liu Huibin (πατέρας)
Παραγωγός:Peng Shan
Παραγωγή:90 Minutes Film Studio, China
Χώρα Παραγωγής:Κίνα
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Διάρκεια:111'
Έτος Παραγωγής:2006
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 17:00
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 - 19:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ