english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Αλεξέι Μπαλαμπάνοφ
Φιλμογραφία
Επιλεκτική Φιλμογραφία
1991 Shastlivye dni/Happy Days
1994 Zamok/Castle
1995 Trofim (μέρος της ταινίας Pribytiye poyezda/Arrival of a Train)
1997 Brat/The Brother
1998 Pro Urodov i lyudey/Of Freaks and Men
2002 Brat 2/The Brother 2
2002 Voyna/War
2006 Mne ne bolno/It Doesn’t Hurt
2007 Gruz 200/Cargo 200

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1959 στο Sverdlovsk της Ουκρανίας και αποφοίτησε από τη μεταφραστική σχολή του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Γκόρκι. Από το 1983 ώς το 1987 εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης στο κινηματογραφικό στούντιο Sverdlovsk. Το 1990 αποφοίτησε από το Ανώτατο Τμήμα Σεναριογράφων και Σκηνοθετών. Το 1992 συνίδρυσε την εταιρεία παραγωγής CTB, η οποία έκανε την παραγωγή των περισσοτέρων ταινιών του.Η ταινία του "Ο Πύργος", βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα, κέρδισε το βραβείο της Ρωσικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η 11η ταινία του, "Φορτίο 200", έκανε πρεμιέρα στο 64ο Φεστιβάλ Βενετίας.

ID-07

Φορτίο 200 / Αλεξέι Μπαλαμπάνοφ

ΕΣΣΔ, 1984. Η δύση της Σοβιετικής Εποχής. Ρωσική επαρχία. Η κόρη του γραμματέα της τοπικής κομματικής επιτροπής εξαφανίζεται γυρνώντας απ’ τη ντισκοτέκ. Κανένας μάρτυρας. Ο ύποπτος το σκάει. Το ίδιο βράδυ, σ’ ένα σπίτι στις παρυφές της πόλης, γίνεται ένας άγριος φόνος.Δράστης, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Και οι δύο έρευνες διεξάγονται από τον αρχηγό της αστυνομίας, Ζούροφ.


Σκηνοθεσία:Αλεξέι Μπαλαμπάνοφ
Σενάριο:Alexey Balabanov
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Alexander Simonov
Μοντάζ:Tatyana Kuzmicheva
Ήχος:Mikhail Nikolayev-Καλλιτεχνική διεύθυνση: Pavel Parhomenko
Κοστούμια:Nadezhda Vassilieva
Με τους:Agniya Kuznetsova (Angelica), Alexey Poluyan (Zhurov), Leonid Gromov (Artyom), Alexey Serebryakov (Alexey), Leonid Bichevin (Valera),Yury Stepanov (Mikhail)
Παραγωγός:Sergey Selyanov
Παραγωγή:CTB Film Company ,Russia
Χώρα Παραγωγής:Ρωσία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 - 1:00
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 - 23:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ