english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Γκραντ Γκι

Φιλμογραφία
1997 Found Sound (μμ)
2002 400 Anarchists (μμ)
1998 Meeting People Is Easy (ντοκ.)
2005 Demon Days: Live (ντοκ.)
2005 Mr Fred Zentner’s…
2007 Joy Division (ντοκ.)

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Πλίμουθ της Αγγλίας. Σπούδασε γεωγραφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Οι μικρού μήκους ταινίες του προβλήθηκαν διεθνώς συμμετέχοντας στα πακέτα των British Council, Onedotzero και London Film and Video Umbrella. Τα μουσικά ντοκιμαντέρ του για τα συγκροτήματα Radiohead (Meeting People Is Easy) και Gorillaz (Demon Days: Live) ήταν υποψήφια για τα βραβεία Γκράμι 2007. Ήταν διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Scott Walker: 30 Century Man, το οποίο προβλήθηκε στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ζει στο Μπράιτον.

ID-07 Ειδικές προβολές

Joy Division / Γκραντ Γκι

Το 1976, τέσσερις νεαροί από το υποβαθμισμένο μεταβιομηχανικό Μάντσεστερ πήγαν να δουν τους Sex Pistols. Σχημάτισαν μια μπάντα, τους Joy Division. Ήταν «καλή φάση». Τρία χρόνια αργότερα, η φάση αφορούσε την τέχνη, τη ζωή και το θάνατο. Τριάντα χρόνια αργότερα, το κοινό και η επιρροή τους είναι μεγαλύτερα από ποτέ και η κληρονομιά τους βαρύνουσας σημασίας στη σύγχρονη «καριερίστικη» μουσική βιομηχανία και στην ποπ κουλτούρα που κυριαρχείται από μεσάζοντες. Με μία άνευ προηγουμένου συμμετοχή των επιζώντων μελών της μπάντας, η ταινία αφηγείται την ιστορία τους, μια ιστορία για την ομορφιά και την απώλεια στην πόλη.


Σκηνοθεσία:Γκραντ Γκι
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Grant Gee
Μοντάζ:Jerry Chater
Ήχος:Rashad Omar
Με τους:Bernard Sumner, Peter Hook, Stephen Morris, Peter Saville,Tony Wilson
Παραγωγός:Tom Astor, Tom Atencio, Jacqui Edenbrow
Παραγωγή:Hudson Productions Ltd., UK & Brown Owl Films, USA
Χώρα Παραγωγής:Μ. Βρετανία, ΗΠΑ
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Διάρκεια:93'
Έτος Παραγωγής:2006
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 - 21:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 24:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ