english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Άιβαν Κραλ
Βιογραφία
Στη δεκαετία του εβδομήντα, ο Άιβαν έπαιξε με πολλούς γνωστούς μουσικούς στη σκηνή της Νέας Υόρκης, όπως οι Debbie Harry/Blondie, Patti Smith, Iggy Pop, John Cale και άλλοι καλλιτέχνες του underground. Έγραψε μαζί με την Patti Smith το πρώτο της άλμπουμ Horses και συνεργάστηκε μαζί της σε 4 ακόμη άλμπουμ και σε 15 περιοδείες. Στη δεκαετία του ογδόντα συνεργάστηκε με τον Iggy Pop σε δύο δίσκους του και 10 περιοδείες. Το 1982 δημιούργησε τη δική του δισκογραφική εταιρεία για το πανκ και έγραψε τραγούδια με τον John Waite τραγουδιστή των Babys. Την ίδια περίοδο έγραψε τη μουσική για την ταινία του Barry Levinson Diner και ηχογράφησε με τους U2 και τον David Bowie.

Έιμος Πόου

Φιλμογραφία
1975 Night Lunch (μμ)
1976 Unmade Beds
1976 The Blank Generation (ντοκ. συν-σκηνοθεσία)
1978 The Foreigner
1981 Subway Riders
1984 Alphabet City
1991 Triple Bogey on a Par Five Hole
1998 Frogs for Snakes
2003 Steve Earle: Just an American Boy
2004 When You Find Me
2007 Empire II

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ το 1950 και είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Μια απ’ τις κεντρικές φιγούρες του κινηματογραφικού κινήματος “No Wave” (1975-85) που ξεπήδησε μέσ’ από την σφύζουσα μουσική και καλλιτεχνική σκηνή του East Village. Στο κίνημα αυτό –σύγχρονο του πανκ– συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως οι Jim Jarmusch, Abel Ferrara, Eric Mitchell, James Nares, κ.λπ. που επηρεάστηκαν από τα B-movies, τις πρωτοπορίες και το γαλλικό Νέο Κύμα και δημιούργησαν ένα φρέσκο, ζωντανό αμερικάνικο κινηματογράφο ποιότητας. Ο Πόου διδάσκει σκηνοθεσία στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στη Φλωρεντία. Διαμένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και στη Φλωρεντία.

ID-07 Ειδικές προβολές

Κενή γενιά / Άιβαν Κραλ, Έιμος Πόου

Ένα ντοκουμέντο ανεκτίμητης αξίας από μια ξεχασμένη εποχή, που θέτει τα καλλιτεχνικά πρότυπα για το «πανκ ντοκιμαντέρ». Μια ακατέργαστη, πρόχειρα μονταρισμένη, ασυγχρόνιστη ταινία, με ηχογράφηση των συγκροτημάτων σε κασέτα. Η αίσθηση είναι πραγματικά αποπροσανατολιστική, ενώ οι συναυλίες των Talking Heads, Blondie, Ramones, Tuff Darts, Patti Smith και πολλών άλλων συγκροτημάτων από τη Νέα Υόρκη στο κλαμπ CBGB συμπληρώνουν αυτή την ξέφρενη και λατρεμένη από το κοινό ταινία.


Σκηνοθεσία:Άιβαν Κραλ, Έιμος Πόου
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Amos Poe
Μοντάζ:Amos Poe, Ivan Kral
Με τους:Blondie, Deborah Harry, Ivan Kral, Patti Smith, Talking Heads, Ramones,Television, Richard Hell
Παραγωγός:Amos Poe, Ivan Kral
Παραγωγή:Rainfilm Inc.
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ
Φορμά:16mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:55'
Έτος Παραγωγής:1976
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 - 24:00
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 24:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ