english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Έιμος Πόου

Φιλμογραφία
1975 Night Lunch (μμ)
1976 Unmade Beds
1976 The Blank Generation (ντοκ. συν-σκηνοθεσία)
1978 The Foreigner
1981 Subway Riders
1984 Alphabet City
1991 Triple Bogey on a Par Five Hole
1998 Frogs for Snakes
2003 Steve Earle: Just an American Boy
2004 When You Find Me
2007 Empire II

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ το 1950 και είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Μια απ’ τις κεντρικές φιγούρες του κινηματογραφικού κινήματος “No Wave” (1975-85) που ξεπήδησε μέσ’ από την σφύζουσα μουσική και καλλιτεχνική σκηνή του East Village. Στο κίνημα αυτό –σύγχρονο του πανκ– συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως οι Jim Jarmusch, Abel Ferrara, Eric Mitchell, James Nares, κ.λπ. που επηρεάστηκαν από τα B-movies, τις πρωτοπορίες και το γαλλικό Νέο Κύμα και δημιούργησαν ένα φρέσκο, ζωντανό αμερικάνικο κινηματογράφο ποιότητας. Ο Πόου διδάσκει σκηνοθεσία στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στη Φλωρεντία. Διαμένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και στη Φλωρεντία.

ID-07 Ειδικές προβολές

Empire II / Έιμος Πόου

Ένας χρόνος από τη ζωή στη Νέα Υόρκη όπως αυτή καταγράφηκε από το παράθυρο και την ταράτσα ενός άντρα. «Η ταινία έχει εμπνευστεί από το Empire, κλασικό οκτάωρο underground αριστούργημα του Άντι Γουόρχολ από το 1965, τη Θεία κωμωδία του Δάντη, το αριστούργημα του 1927 του Γουόλτερ Ρούτμαν Βερολίνο, συμφωνία μίας πόλης και το αναγεννησιακό αριστούργημα 10 μέτρων του Μικελάντζελο Μπουαναρότι, Δαυίδ. Στη μνήμη του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και του Μικελάντζελο Αντονιόνι». Έιμος Πόου

Ακούγονται μεταξύ άλλων ποιήματα των Patti Smith, Jim Carroll και τραγούδια των Jeff Buckley, Debbie Harry, Cat Power, Nico, Steve Earl, Brian Eno

 


 

Γιαχουντί Χαμάμ - Λουτρά στα Λουλουδάδικα
ΕΪΜΟΣ ΠΟΟΥ
Empire II, Εγκατάσταση - Προβολή

17 Νοεμβρίου - 26 Νοεμβρίου 2007
Ώρες προβολών: 12:00, 15:00, 18:00
o.v. English/Greek sub., 180’

 


 


Σκηνοθεσία:Έιμος Πόου
Σενάριο:Amos Poe
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Amos Poe, Ben Bindra
Ήχος:Julia Bembenek, Ben Bindra, Will Bisgrove, JR Skola
Μουσική:επιμέλεια: Lynn Geller, Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ben Bindra
Κοστούμια:Loretta Mugnai
Παραγωγός:Amos Poe, Josh Cohen
Παραγωγή:Rainfilm Inc.
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ
Συμπαραγωγή:Wildside Media/Laurance Hoffman
Φορμά:Digital Έγχρωμο
Διάρκεια:180'
Έτος Παραγωγής:2007
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ