english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Γιασμίν Αχμάντ

Φιλμογραφία
2002 Rabun/My Failing Eyesight
2004 Sepet/Chinese Eyes
2005 Voices at the Bottom of the Pyramid (ντοκ.)
2005 Gubra/Anxiety
2006 Mukhsin

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Johor της Μαλαισίας το 1958 και σπούδασε ψυχολογία στην Αγγλία. Εδώ και 25 χρόνια δουλεύει στο χώρο της διαφήμισης (την περίοδο αυτή είναι διευθύντρια δημιουργικού στην εταιρεία Leo Burnett Advertising Malaysia Sdn Bhd). Στα χρόνια αυτά έγραψε σενάρια και σκηνοθέτησε διαφημιστικά που κέρδισαν βραβεία τόσο στη χώρα της όσο και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια αξιοποίησε τις ικανότητές της στον κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ.

Αφιέρωμα Γιασμίν Αχμάντ

Ανησυχίες / Γιασμίν Αχμάντ

Η ταινία αφηγείται δύο παράλληλες ιστορίες. Η πρώτη είναι η ιστορία της Ορκέντ, μιας νεαρής κοπέ- λας που έχει παντρευτεί τον μεγαλύτερο σε ηλικία Αρίφ. Όταν ο πατέρας της μπαίνει ξαφνικά στο νοσοκομείο αρχίζουν να δημιουργούνται κάποιες κωμικές καταστάσεις. Στο νοσοκομείο η Ορκέντ συναντά τον Άλαν, αδερφό του πρώτου της έρωτα και σιγά-σιγά αναπτύσσεται μεταξύ τους μια φιλία. Η δεύτερη ιστορία έχει ως πρωταγωνιστή τον μουεζίνη Πακ Μπιλάν, ο οποίος διευθύνει ένα ψευτοίδρυμα και προσπαθεί να βοηθήσει δύο ιερόδουλες να χτίσουν μια νέα ζωή. Δύο ιστορίες, δύο όψεις της σημερινής μαλαισιανής οικογένειας και θρησκείας.


Σκηνοθεσία:Γιασμίν Αχμάντ
Σενάριο:Yasmin Ahmad
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Keong Low
Μοντάζ:Affandi Jamaluddin. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ujang
Με τους:Sharifah Amani Yahya (Orked), Adlin Aman Ramlie (Arif), Ida Nerina Hussein (Mak Inom), Harith Iskander Musa (Pak Atan), Adibah Noor (Kak Yam)
Παραγωγός:Elyna Shukri
Παραγωγή:Nusan Bakti Corporation Sdn Bhd
Χώρα Παραγωγής:Μαλαισία
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:115'
Έτος Παραγωγής:2005
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 - 17:30
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 15:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ