english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Αλμπέρ Λαμορίς
Φιλμογραφία
1947 Djerba (ντοκ.)
1950 Bim le petit âne (μμ)
1952 Crin Blanc (μμ)
1956 Le Ballon rouge (μμ)
1962 Le Songe de chevaux sauvages (μμ)
1960 Le Voyage en ballon
1965 L’Ange dit Fifi la Plume
1978 Le Vent des amoureux (ντοκ.)

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1922 και άρχισε να κάνει ταινίες στο τέλος της δεκαετίας του ’40. Πολύ γρήγορα κατάφερε να αναγνωριστεί διεθνώς για την ποιητική αξία των μικρού και μεσαίου μήκους ταινιών του με θέμα τα παιδιά και την φαντασία. Πέθανε σ’ ένα ατύχημα με ελικόπτερο το 1970, κοντά στην Τεχεράνη, καθώς γύριζε το ντοκιμαντέρ Le Vent des amoureux.

Παιδική προβολή

Το Άσπρο άλογο / Αλμπέρ Λαμορίς

Καμάργκ, Νότια Γαλλία.To εντυπωσιακό «άσπρο άλογο» είναι αρχηγός μιας αγέλης περήφανων άγριων αλόγων που δεν θέλουν να αφήσουν τους ανθρώπους να τα δαμάσουν. Μόνο ο Φόλκο, ένας νεαρός ψαράς, θα το καταφέρει. Μια δυνατή φιλία θ’ αναπτυχθεί ανάμεσα στο αγόρι και το άλογο. Μαζί, θ’ αναζητήσουν την ελευθερία που οι άνθρωποι τους στερούν.


Σκηνοθεσία:Αλμπέρ Λαμορίς
Σενάριο:James Agee, Denys Colomb Daunant, Albert Lamorisse
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Edmond Séchan
Μοντάζ:Georges Alépée
Ήχος:Régine Artarit
Μουσική:Maurice Leroux
Με τους:Alain Emery (Folco), Laurent Roche, François Perier, Pascal Lamorisse, Αφήγηση: Jean-Pierre Grenier
Παραγωγός:Albert Lamorisse
Παραγωγή:Films Montsouris, France
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:47'
Έτος Παραγωγής:1952
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2007 - 11:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ