english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Βασίλης Βαφέας

Φιλμογραφία
1973 Η απορρόφηση στα 257 (μμ)
1975 Παρασκευή με Δευτέρα/Friday to Monday (μμ ντοκ.)
1979 Ανατολική περιφέρεια
1982 Ρεπό
1984 Ο έρωτας του Οδυσσέα
1987 120 Ντεσιμπέλ
1990 Κόκκινη μαργαρίτα
1993 Κοσμικό ανατομείο
1999 Κάθε Σάββατο
2007 Γυναικείες συνωμοσίες

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1944. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Εργάστηκε ως χημικός και διευθυντής εργοστασίων επί σειρά ετών. Το 1973 ξεκίνησε η καλλιτεχνική του καριέρα, με την οποία ασχολείται αποκλειστικά από το 1979.Από τότε έχει κάνει 8 μεγάλου μήκους ταινίες ως παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει 11 θεατρικές παραστάσεις και 2 πολυθεάματα.

Ταινίες Μυθοπλασίας

Γυναικείες συνωμοσίες / Βασίλης Βαφέας

Ο Αλέξης είναι ένας άντρας στην κρίσιμη ηλικία των 50 χρόνων. Έχει μια καλή δουλειά και μια τακτοποιημένη οικογενειακή ζωή. Στην αρχή της ταινίας, αργά ένα βράδυ, δέχεται τηλεφώνημα από την ιδιαιτέρα του διευθυντή του και φεύγει βιαστικά με το αυτοκίνητό του για την εταιρεία. Τότε θα ζήσει έναν αληθινό εφιάλτη. Μαθαίνουμε ότι έχει απολυθεί κι έτσι η ζωή του θα αλλάξει άρδην. Πολύ γρήγορα χωρίζει από τη γυναίκα του και ακολουθεί μια οδύσσεια, τόσο στην αναζήτηση καινούργιας δουλειάς όσο και άλλης συντρόφου. Έτσι, o Αλέξης θα βιώσει μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους, ενώ παράλληλα θα ζήσει σκηνές σαγηνευτικές και παράλογες με ερωτικές συντρόφους διαφορετικών ηλικιών και τύπων. Ή μήπως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα;


Σκηνοθεσία:Βασίλης Βαφέας
Σενάριο:Βασίλης Βαφέας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Κωστής Γκίκας
Μοντάζ:Ντίνος Κατσουρίδης
Ήχος:Βαγγέλης Βλέσσας
Μουσική:Πλάτων Ανδριτσάκης
Σκηνικά:Αφροδίτη Κουτσουδάκη
Κοστούμια:Μάγδα Καλορίτη
Μακιγιάζ:Φανή Αλεξάκη
Με τους:Αλέξανδρος Τσακίρης (Αλέξης), Φαίη Ξυλά (Αθηνά), Κώστας Βουτσάς (παππούς), Τζένη Σκαρλάτου (Μίνα), Πάνος Βίτσικας (Θάνος), Ηλίας Γκογιάννος (Σπύρος), Αλίκη Καμινέλη (Μάρθα)
Παραγωγός:Βασίλης Βαφέας
Παραγωγή:Σίγμα Φιλμ Κινηματογραφική
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:ΕΚΚ, ΕΡΤ ΑΕ, Multichoice Hellas-Nova, Kineton (Ελλάδα)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:107'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 - 22:00
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 18:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ