english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Κώστας Σφήκας

Φιλμογραφία

1961 Εγκαίνια (ντοκ.)
1968 Θηραϊκός όρθρος (ντοκ.)
1974 Μοντέλο
1975 Μητροπόλεις (ντοκ.)
1980 Φωνές και στέκια του ρεμπέτικου (ντοκ.)
1982 Το μοντάζ του Αϊζενστάιν (ντοκ.)
1998 Προμηθεύς εναντιοδρομών
2002 Η γυναίκα της... και ο συλλέκτης
2007 Μεταμόρφωση



Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927. Ταχυδρομικός υπάλληλος απ’ τα εφηβικά του χρόνια, ο Κώστας Σφήκας αρχίζει την περιπέτεια του αυτοδίδακτου κινηματογραφιστή με το φιλμ Εγκαίνια το 1961.Ακολουθούν τα ντοκιμαντέρ Αναμονή και Θηραϊκός Όρθρος – το δεύτερο σε συνεργασία με τον Σταύρο Τορνέ. Η αποστροφή του για τον αναπαραστατικό κινηματογράφο και το όραμα ενός διαλεκτικού υλιστικού σινεμά τον οδηγούν από το 1974 στην πραγμάτωση έργων όπως τα: Μοντέλο (Βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1974), Μητροπόλεις, Αλληγορία, Το προφητικό πουλί των θλίψεων του Πάουλ Κλέε, Προμηθεύς εναντιοδρομών, κ.ά.

Ταινίες Μυθοπλασίας

Μεταμόρφωση / Κώστας Σφήκας

O πλασιέ Γκρέγκορ Σάμψα μεταμορφώνεται σ’ ένα ερπετό από τα υλικά των εμπορευμάτων του. Η στοργή της οικογένειας, που χάνει τον κύριο πόρο ζωής, μεταβάλλεται σε μίσος και τον εξοντώνει. Τον πετά στα σκουπίδια.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας : Quick Time / Windows Media Player


Σκηνοθεσία:Κώστας Σφήκας
Σενάριο:Κώστας Σφήκας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Γιώργος Καρδαράς
Μοντάζ:Κώστας Σφήκας
Ήχος:Σωτήρης Λουκάτος
Με τους:Αφήγηση: Κλάρα Σφήκα-Σασλίδη
Παραγωγός:Παναγιώτης Σασλίδης
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:ΕΚΚ
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:60'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 - 18:00
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 21:00
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 14:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ