english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Όλγα Μαλέα

Φιλμογραφία
1986 I raconti della boca – Storie di Genovesi e nostalgia (ντοκ.)
1990 Παιδικές αναμνήσεις: Τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα (ντοκ.)
1996 Ο οργασμός της αγελάδας
1998 Η διακριτική γοητεία των αρσενικών
2001 Ριζότο
2005 Λουκουμάδες με μέλι
2007 Πρώτη φορά νονός

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε σκηνοθεσία και σενάριο στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ από όπου έλαβε και το Διδακτορικό της στην ψυχολογία. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και κάτοχος ΒΑ ψυχολογίας από το Deree College στην Αθήνα. Η ταινία Πρώτη φορά νονός είναι η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία της.

Ταινίες Μυθοπλασίας

Πρώτη φορά νονός / Όλγα Μαλέα

Μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, ο 11χρονος Άλεξ πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει το μωρό τοπικού κομματάρχη και υποψήφιου βουλευτή. Θα γίνει Πρώτη φορά νονός για να αποδείξει σε όλους, και κυρίως στον πατέρα του, ότι είναι αντάξιος γιος του. Το ξενικό του παρουσιαστικό, η δυσκολία του με τα ελληνικά, οι ιδιαιτερότητες των Κρητικών και οι δοκιμασίες που πρέπει να περάσει για να τον αποδεχτούν ως άξιο γιο του Αρχηγού, γεννούν μiα κωμωδία με πολιτικό υπόβαθρο, υπαρξιακές αγωνίες και έντονες κωμικοτραγικές καταστάσεις. Τα πρώτα του βαφτίσια στην τέχνη και τα τεχνάσματα της πολιτικής θα τον σημαδέψουν για όλη του τη ζωή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας : Quick Time / Windows Media Player


Σκηνοθεσία:Όλγα Μαλέα
Σενάριο:Όλγα Μαλέα, Νίκος Παπανδρέου
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Κωστής Γκίκας
Μοντάζ:Γιώργος Μαυροψαρίδης
Ήχος:Μαρίνος Αθανασόπουλος
Μουσική:Κώστας Λειβαδάς
Σκηνικά:Εύα Νάθενα
Κοστούμια:Εύα Νάθενα
Μακιγιάζ:Φανή Αλεξάκη
Με τους:Αντώνης Καφετζόπουλος (Παναγάκης), Ελένη Καστάνη (Παναγάκαινα), Γιώργος Κιμούλης (Πρόεδρος), Tex Pardue (Άλεξ), Νίκος Ανδρεουλάκης (Πάνος), Άννα Λουιζίδου (Μυρτώ), Μάνος Γαβράς (Νικήτας), Γιάννης Καλατζόπουλος (Μουστάκας)
Παραγωγός:Κώστας Λαμπρόπουλος
Παραγωγή:CL Productions
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:Odeon, ΕΚΚ, Multichoice Hellas-Nova, Filminmind, East Media, Finos Films (Ελλάδα)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:97'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 - 17:00
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 - 14:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ