english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ανδρέας Πάντζης

Φιλμογραφία
1973-1976 Οι πυροβολισμοί που ’πεσαν την αυγή δεν είναι οι τελευταίοι ή Η φάλαγγα
1983-1985 Ο βιασμός της Αφροδίτης
1981-1988 Τριμίθι: Αναπαράσταση με λέξεις ή Όταν δεν μπορείς να ζήσεις ομιλείς(ντοκ.)
1987-1988 Κόμικς: Ιστορίες με εικόνες (ντοκ.)
1993-1996 Η σφαγή του κόκορα
2000-2001 Το τάμα
2003-2005 Φωτογραφική μηχανή σωστά κανονισμένη (ντοκ.)
2003-2007 Ο Σεφέρης στη χώρα της έκλειψης (ντοκ.)

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογραφίας της Μόσχας· Stage θεατρικής σκηνοθεσίας στο θέατρο Taganga του Yuri Lioubimov και Stage σκηνοθεσίας όπερας στο Moscow Musical Theater “K. Stanislavski & Nemirovitch – Datchenko”. Από το 1989 μέχρι το 1992 έζησε στο Δ. Βερολίνο, με υποτροφία της DAAD (Visiting Artist). Υπήρξε μέλος κριτικών και προκριματικών επιτροπών σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Έχει δημοσιεύσει θεωρητικά κείμενα για την τέχνη σε διάφορα περιοδικά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σκηνοθετεί για το θέατρο από το 1979.

Ταινίες Τεκμηρίωσης

Ο Σεφέρης στη χώρα της έκλειψης / Ανδρέας Πάντζης

Ο Σεφέρης στη χώρα της έκλειψης συμπληρώνει την πρώτη ταινία μιας διλογίας, αλλά είναι ταυτόχρονα αυτοτελής. Προσπαθούμε να βρούμε τη σχέση ανάμεσα στις φωτογραφίες και τα ποιήματα του ποιητή. Ανιχνεύουμε την πορεία του με δυσκολία, με συνεχή εμπόδια. Ένας υπάλληλος του λεγόμενου «Υπουργείου Εσωτερικών» του ψευδοκράτους είναι συνέχεια μαζί μας και μας επιτηρεί. Στο μεσαιωνικό κάστρο του Αγ. Ιλαρίωνα, ο τούρκικος στρατός παρεμβαίνει και το γύρισμα διακόπτεται. Για τέσσερις ώρες, 22 άτομα είμαστε κρατούμενοι, φυλακισμένοι σ’ ένα μεγάλο μεσαιωνικό δωμάτιο του κάστρου. Οι τόποι που τον ενέπνευσαν είναι τώρα κατεστραμμένοι, παραμελημένοι, λεηλατημένοι. Ένα road-movie μέσα στον χρόνο και τον χώρο. Η ταινία έγινε με την ουσιαστική χορηγία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.


Σκηνοθεσία:Ανδρέας Πάντζης
Σενάριο:Σάββας Παύλου, Ανδρέας Πάντζης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Πέτρος Κουμουνδούρος
Μοντάζ:Νίκος Χαλαμπάλας
Ήχος:Φίλιππας Πανταζής
Μουσική:Βάσος Αργυρίδης
Παραγωγός:Ανδρέας Πάντζης
Παραγωγή:ΕΡΤ ΑΕ
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:ΡΙΚ, P.A. Stephania Film Productions
Διάρκεια:92'
Έτος Παραγωγής:2007
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ