english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Κώστας Νταντινάκης

Φιλμογραφία
1984 Οικοδόμοι (μμ)
1985 Το ξάφνιασμα (μμ)
1986 Γαύδος (μμ ντοκ.)
1987 Καρτέλα ασθενούς (μμ)
1988 Μεταμοντέρνοι καιροί (μμ)
1990 Η γλύπτρια Αργυρώ Καρύμπακα (μμ ντοκ.)
2001 Έλληνες στην Κορσική
2007 Στο κάτω (κάτω) της γραφής!

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1960 στα Χανιά και σπούδασε κινηματογράφο και φιλολογία στο Παρίσι όπου και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο Paris III πάνω στο Κρητικό Θέατρο. Δίδαξε δύο χρόνια στο γαλλικό πανεπιστήμιο Rennes-2, εργάστηκε επί σειρά ετών ως συντάκτης σε πολιτιστικά θέματα στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο και το κρατικό ραδιόφωνο ενώ σκηνοθέτησε ταινίες ντοκιμαντέρ για την ελληνική και τη γαλλική τηλεόραση.

DigitalWave 02

Στο κάτω (κάτω) της γραφής! / Κώστας Νταντινάκης

Το καλοκαίρι, σ’ ένα γκρίζο και βροχερό Παρίσι, μια νεαρή γυναίκα, η Ετέρ, περνά μια κρίσιμη περίοδο στη ζωή της. Παραιτείται από το λύκειο όπου εργάζεται ως μαθηματικός, δίνει τέλος σε μια σχέση που την ταλαιπωρεί, και ονειρεύεται να ζήσει σε μια μεσογειακή χώρα προκειμένου να αφιερωθεί στο γράψιμο. Για να πραγματοποιήσει όμως τη φυγή της χρειάζεται χρήματα και, για το λόγο αυτό, καταφεύγει σ’ ένα παράτολμο εγχείρημα. Οργανώνει την απαγωγή ενός βρέφους το οποίο θα πουλήσει έναντι 300.000 ευρώ. Βάζει μια αγγελία στο ίντερνετ, στην οποία απαντά ένας άνεργος άντρας. Η συνεργασία τους θα αποδειχθεί εξαιρετικά ατυχής. Ο Σεπτέμβρης θα βρει την Ετέρ να εργάζεται σ΄ ένα ιδιωτικό λύκειο, έχοντας συγκεντρώσει ωστόσο αρκετό υλικό για το πρώτο της βιβλίο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας : Quick Tme / Windows Media Player


Σκηνοθεσία:Κώστας Νταντινάκης
Σενάριο:Κώστας Νταντινάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Dominique Taupin
Μοντάζ:Αναστάσης Εφεντάκης
Ήχος:Γιώργος Χαμηλάκης
Σκηνικά:Δημήτρης Παπαδόπουλος
Κοστούμια:Δημήτρης Παπαδόπουλος
Μακιγιάζ:Κική Νταντινάκη
Με τους:Carine Migneau (Ετέρ), Axelle Gomez (επιστήθια φίλη της Ετέρ), Marie Fonteneau (μαμά της κούκλας), Κώστας Νταντινάκης (Γιάννης), Isabelle Auroy (γηραιά κυρία), Gerard Morucci (εκδότης), Christophe da Costa (Ζιρό), Esteban Pena Villagran (δάσκαλος χορού)
Παραγωγός:Κώστας Νταντινάκης
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα-Γαλλία
Φορμά:DVD Έγχρωμο
Διάρκεια:97'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 - 21:00
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ:Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 - 16:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ