english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νίκος Νικολαΐδης

Φιλμογραφία
1962 Lacrimae Rerum (μμ)
1968 Άνευ Όρων (45’)
1975 Ευριδίκη ΒΑ 2037
1979 Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα…
1983 Γλυκιά συμμορία
1987 Πρωινή περίπολος
1990 Singapore Sling
1993 Το κορίτσι με τις βαλίτσες (TV)
1999 Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου
2002 Ο χαμένος τα παίρνει όλα
2005 The Zero Years

Βιβλιογραφία
1964 Οι τυμβωρύχοι (διηγήματα)
1977 Ο οργισμένος Βαλκάνιος (μυθιστόρημα)
1980 Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα (σενάριο)
1984 Γλυκιά συμμορία (σενάριο)
1993 Γουρούνια στον άνεμο (μυθιστόρημα)
2007 Μια στεκιά στο μάτι του Μοντεζούμα

Θέατρο
1996 7 κουτιά της Πανδώρας του Βασίλη Ζιώγα

Βιογραφία
Ο Νίκος Νικολαΐδης, πολυβραβευμένος έλληνας κινηματογραφιστής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας, σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και σκηνογραφία στη Σχολή Βακαλό. Βοηθός του Βασίλη Γεωργιάδη από το 1960, πρωτοεμφανίζεται ως σκηνοθέτης το 1962 με τη μικρού μήκους ταινία Lacrimae Rerum. Επίσημο ντεμπούτο στο χώρο του κινηματογράφου κάνει το 1975 με τη μεγάλου μήκους ταινία Ευριδίκη ΒΑ 2037. Εργάστηκε σε δισκογραφική εταιρεία και ως σκηνοθέτης διαφημιστικών ταινιών επί 20 χρόνια, υπογράφοντας περισσότερα από 200 σποτ. Είναι ο μόνος έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύτηκε 5 φορές με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πέθανε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2007.

Νίκος Νικολαΐδης

Πρωινή περίπολος / Νίκος Νικολαΐδης

Σε μια έρημη και κατεστραμμένη πόλη, μια γυναίκα βαδίζει ολομόναχη. Προσπαθεί να διασχίσει την απαγορευμένη ζώνη και να φτάσει στη θάλασσα. Παντού παραμονεύουν παγίδες και η Πρωινή Περίπολος την παρακολουθεί. Οι μηχανισμοί της πόλης λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Ηλεκτρονικές φωνές καλούν τους ανύπαρκτους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη. Το σύστημα επικοινωνίας δουλεύει, οι κινηματογράφοι προβάλουν ταινίες, οικεία πρόσωπα μιας περασμένης εποχής γεμίζουν τις τηλεοπτικές οθόνες. Ένας άντρας, από τους λίγους επιζώντες, που τώρα φρουρεί την πόλη, εμφανίζεται ξαφνικά κοντά της. Θα πλησιάσουν ο ένας στον άλλον, θα προσπαθήσουν να θυμηθούν το παρελθόν. Θα ξετυλίξουν μαζί το κουβάρι της μνήμης που μπλέχτηκε στη διάρκεια ενός ολέθρου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας : Quick Time / Windows Media Player


Σκηνοθεσία:Νίκος Νικολαΐδης
Σενάριο:Νίκος Νικολαΐδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ντίνος Κατσουρίδης
Μοντάζ:Ανδρέας Ανδρεαδάκης
Ήχος:Ηλίας Ιονέσκο, Σίβυλλα Κατσουρίδη
Μουσική:Γιώργος Χατζηνάσιος
Σκηνικά:Marie-Louise Bartholomew
Κοστούμια:Marie-Louise Bartholomew
Μακιγιάζ:Βάλια Περικλάκη
Με τους:Michèle Valley (γυναίκα), Τάκης Σπυριδάκης (φύλακας)
Παραγωγός:Νίκος Νικολαΐδης, Marie-Louise Bartholomew
Παραγωγή:Marni Film, ΕΚΚ
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:108'
Έτος Παραγωγής:1987
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 - 23:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ODEON 2:Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 - 20:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ