english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νίκος Νικολαΐδης

Φιλμογραφία
1962 Lacrimae Rerum (μμ)
1968 Άνευ Όρων (45’)
1975 Ευριδίκη ΒΑ 2037
1979 Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα…
1983 Γλυκιά συμμορία
1987 Πρωινή περίπολος
1990 Singapore Sling
1993 Το κορίτσι με τις βαλίτσες (TV)
1999 Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου
2002 Ο χαμένος τα παίρνει όλα
2005 The Zero Years

Βιβλιογραφία
1964 Οι τυμβωρύχοι (διηγήματα)
1977 Ο οργισμένος Βαλκάνιος (μυθιστόρημα)
1980 Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα (σενάριο)
1984 Γλυκιά συμμορία (σενάριο)
1993 Γουρούνια στον άνεμο (μυθιστόρημα)
2007 Μια στεκιά στο μάτι του Μοντεζούμα

Θέατρο
1996 7 κουτιά της Πανδώρας του Βασίλη Ζιώγα

Βιογραφία
Ο Νίκος Νικολαΐδης, πολυβραβευμένος έλληνας κινηματογραφιστής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας, σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και σκηνογραφία στη Σχολή Βακαλό. Βοηθός του Βασίλη Γεωργιάδη από το 1960, πρωτοεμφανίζεται ως σκηνοθέτης το 1962 με τη μικρού μήκους ταινία Lacrimae Rerum. Επίσημο ντεμπούτο στο χώρο του κινηματογράφου κάνει το 1975 με τη μεγάλου μήκους ταινία Ευριδίκη ΒΑ 2037. Εργάστηκε σε δισκογραφική εταιρεία και ως σκηνοθέτης διαφημιστικών ταινιών επί 20 χρόνια, υπογράφοντας περισσότερα από 200 σποτ. Είναι ο μόνος έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύτηκε 5 φορές με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πέθανε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2007.

Νίκος Νικολαΐδης

Το κορίτσι με τις βαλίτσες / Νίκος Νικολαΐδης

Ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό σε κάποιο διαμέρισμα της Αθήνας. Ο Μιχάλης, ένας αποτυχημένος τριαντάρης φοιτητής, έχει έρθει από την Κομοτηνή και φιλοξενείται στο σπίτι του ξαδέλφου του, Τάκη. Ξαφνικά χτυπά η πόρτα και εμφανίζεται μια γοητευτική Αμερικανίδα, η Πατρίσια, κρατώντας δύο τεράστιες βαλίτσες. Φαίνεται απελπισμένη και ζητά να μιλήσει με τον Τάκη. Ο Μιχάλης δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί της γιατί δεν ξέρει αγγλικά. Ωστόσο κάνει το λάθος να τη λυπηθεί και της επιτρέπει να μείνει στο διαμέρισμα για μια βραδιά. Ένα ερωτικό παιχνίδι ξεκινά ανάμεσά τους. Όταν η Πατρίσια αποκοιμιέται, ο Μιχάλης ψάχνει τις βαλίτσες και ανακαλύπτει έκπληκτος, το περιεχόμενο... Το άλλο πρωί τους ξυπνάει ένα επίμονο χτύπημα του κουδουνιού. Είναι η αστυνομία....


Σκηνοθεσία:Νίκος Νικολαΐδης
Σενάριο:Νίκος Νικολαΐδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ανδρέας Σινάνος
Ήχος:Αργύρης Λαζαρίδης. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Marie - Louise Bartholomew
Σκηνικά:Μπιάνκα Νικολαρεΐζη
Κοστούμια:Μπιάνκα Νικολαρεΐζη
Με τους:Λάκης Λαζόπουλος (Μιχάλης), Meredyth Herold (Patricia)
Παραγωγή:Δούρειος Ίππος
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:Betacam SP, Έγχρωμο
Διάρκεια:127'
Έτος Παραγωγής:1993
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 23:00
TΩNIA MAPKETAKH:Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007 - 18:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ