english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ντίνος Δημόπουλος

Φιλμογραφία
1953 Οι ουρανοί είναι δικοί μας
1954 Χαρούμενο ξεκίνημα
1955 Τζο ο τρομερός
1957 Το αμαξάκι
1962 Ταξίδι
1963 Αμόκ
1965 Μια τρελή τρελή οικογένεια
1968 Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη
1969 Η ωραία του κουρέα
1973 Ο βάλτος
1978 Ο ήλιος του θανάτου
1983 Τρελός και πάσης Ελλάδος
1993 Tα δελφινάκια του Αμβρακικού

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Πάλαιρο της Άρτας το 1921. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιαννούλη Σαραντίδη. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός, δεν άργησε όμως να περάσει πίσω από την κάμερα. Το 1953 γύρισε την πρώτη του ταινία, Οι ουρανοί είναι δικοί μας, που έγινε επιτυχία και παράλληλα αποτέλεσε την απαρχή μιας λαμπρής καριέρας στα στούντιο της Φίνος Φιλμ. Έγραψε θεατρικά έργα και μυθιστορήματα. Πέθανε το 2003.

Ελληνικό Film Noir

Ο άνθρωπος του τραίνου / Ντίνος Δημόπουλος

Μια παρέα ζευγαριών από την Αθήνα σχεδιάζει να παρακολουθήσει την παράσταση της Μήδειας στην Αρχαία Επίδαυρο. Ξεκινούν πρωί-πρωί με τα αυτοκίνητά τους, συνδυάζοντας και μια εκδρομή στο Ναύπλιο. Θα σταματήσουν σε μια σιδηροδρομική διάβαση για να περάσει το τρένο. Εκεί η Μαντώ θα αναγνωρίσει τη φευγαλέα φιγούρα του ανθρώπου που στεκόταν στο παράθυρο του βαγονιού και θα λιποθυμήσει. Γρήγορα θα συνέλθει και η παρέα θα συνεχίσει για το Ναύπλιο, όπου έχουν κλείσει δωμάτια για να καταλύσουν στο Μπούρτζι. Όλοι έχουν προσέξει την αλλαγή της, αλλά κανένας δεν θα το σχολιάσει από διακριτικότητα. Αργότερα η Μαντώ θα εκμυστηρευθεί στην Ελένη ότι ο άνθρωπος του τρένου ήταν ο Γιώργος Παυλίδης, ο άνθρωπος που γνώρισε και αγάπησε στη διάρκεια της κατοχής και που νόμιζε ότι είχε σκοτωθεί.


Σκηνοθεσία:Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο:Γιάννης Μαρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Μοντάζ:Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Ήχος:Μικές Δαμαλάς
Κοστούμια:Μαριλένα Αραβαντινού
Μακιγιάζ:Μαλβίνα Τσουγιοπούλου
Με τους:Άννα Συνοδινού (Μαντώ), Γεώργιος Παππάς (Δημήτρης), Μιχάλης Νικολινάκος (Γιώργος Παυλίδης), Ζωρζ Σαρρή (Ελένη), Μάρω Κοντού (Τζένη Δερβίνη), Γιώργος Γαβριηλίδης (Νίνος Λαδόπουλος), Δήμος Σταρένιος , Κώστας Κούρτης, Ντόρα Κωστίδου , Στέλιος Παπαδάκης, Βασίλης Κανάκης, Νινέτα Ζώτου
Παραγωγός:Μήτσος Μαμαλούκας
Παραγωγή:Όλυμπος Φιλμ
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:1958
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 13:00
TΩNIA MAPKETAKH:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 12:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ