english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης

Φιλμογραφία
1960 Έγκλημα στα παρασκήνια
1960 Είμαι αθώος
1963 Της κακομοίρας
1963 Ο κύριος πτέραρχος
1965 Οι αδίστακτοι
1966 Σύντομο διάλειμμα
1971 Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση
1979 Ο φαλακρός μαθητής
1980 Βέγγος ο τρελλός καμικάζι
1982 Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι
1987 Όνειρο αριστερής νύχτας

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1927. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες, καθώς και κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος πλατό και βοηθός διευθυντή φωτογραφίας. Από το 1951 μέχρι το 1959 εργάστηκε στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, αρχικά ως βοηθός και αργότερα ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ. Από το 1960 πέρασε στη σκηνοθεσία. Το 1969 ίδρυσε δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών και τεχνικό εργαστήρι, συμπράττοντας με το Θανάση Βέγγο.

Ελληνικό Film Noir

Έγκλημα στα παρασκήνια / Ντίνος Κατσουρίδης

Στο θέατρο Γκλόρια επικρατεί αναβρασμός ενόψει του ανεβάσματος της νέας επιθεώρησης. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρωινή, Μακρής, κάνει ρεπορτάζ στα παρασκήνια, ενώ ένας μυστηριώδης άντρας ζητάει να συναντήσει την πρωταγωνίστρια του έργου, Ρόζα Δελλή. Η Ρόζα θα βρεθεί μαχαιρωμένη στο καμαρίνι της. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο αστυνόμος Μπέκας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εγκαθιστά ένα πρόχειρο ανακριτικό γραφείο στο βεστιάριο και αρχίζει να ανακρίνει τα μέλη του θιάσου και τους ανθρώπους του θεάτρου. Σιγά-σιγά αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, όμως στην πορεία τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο περίπλοκα από όσο νόμιζε αρχικά. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Μακρής κάνει τη δική του έρευνα.


Σκηνοθεσία:Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο:Γιάννης Μαρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Αριστείδης Καρύδης-Φουκς, Συράκος Δανάλης
Μοντάζ:Ντίνος Κατσουρίδης
Ήχος:Γιάννης Σμυρναίος
Μουσική:Μίμης Πλέσσας
Σκηνικά:Μαριλένα Αραβαντινού
Μακιγιάζ:Ηλίας Ψαραδάκης
Με τους:Αλέκος Αλεξανδράκης (Μακρής), Τίτος Βανδής (Μπέκας), Μάρω Κοντού (Έλενα Παυλίδη), Ζωρζ Σαρρή (Θάλεια Χαλκιά), Αλίκη Γεωργούλη (Μαίρη Λαμπρινού), Δήμος Σταρένιος (θυρωρός), Έφη Μελλά (Ρόζα Δελλή), Γιώργος Δαμασιώτης, Λαυρέντης Διανέλλος, Σαπφώ Νοταρά
Παραγωγός:Μανώλης Νικολούδης
Παραγωγή:Δαμασκηνός, Μιχαηλίδης, Τέχνη
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:1960
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 16:00
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 12:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ