english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ερρίκος Ανδρέου

Φιλμογραφία
1965 Επιστροφή
1965 Διχασμός
1967 Εκείνος και εκείνη
1969 Δύο πόδια σε ένα παπούτσι
1961 Εφιάλτης
1970 Η ανταρσία των δέκα
1971 Παπαφλέσσας
1972 Αναζήτησις
1974 Ψυχή και σάρκα
1976 Το αγγίστρι

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και ιστορία τέχνης στο Γιοχάνεσμπουργκ και κινηματογράφο στη Ρώμη. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτης σε ξένες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, όπως τα Κανόνια του Ναβαρόνε, ο Λέων της Σπάρτης, κ.ά. Έχει τιμηθεί με τρία βραβεία σκηνοθεσίας, ένα κρατικό για το Διχασμό και με δύο βραβεία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την Ανταρσία των δέκα (σε δική του παραγωγή) και για τον Παπαφλέσσα. Τα επόμενα χρόνια πέρασε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση.

Ελληνικό Film Noir

Εφιάλτης / Ερρίκος Ανδρέου

Η Μαργκώ θα δεχθεί ένα περίεργο τηλεφώνημα από την Εύη Λινάρδου, η οποία υποστηρίζει ότι είναι μια παλιά φίλη της. Φοβούμενη ότι η άγνωστη γυναίκα έχει βάλει στο μάτι την τεράστια περιουσία της, ζητάει από τον φίλο της, δικηγόρο Καρζή, να ψάξει να τη βρει. Ο Καρζής μαθαίνει ότι η Λινάρδου δουλεύει περιστασιακά ως μοντέλο. Συνεχίζοντας την έρευνά του, ανακαλύπτει προς έκπληξή του ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για μία άγνωστη, αλλά ότι η Εύη Λινάρδου είναι η πρώην γυναίκα του αδελφού της, Αλέξανδρου. Μετά τις εξηγήσεις του Καρζή, η Μαργκώ αρχίζει να τη θυμάται και μάλιστα παραδέχεται ότι κάποτε ήταν πολύ στενές φίλες.


Σκηνοθεσία:Ερρίκος Ανδρέου
Σενάριο:Ερρίκος Ανδρέου
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Ήχος:Γιάννης Σμυρναίος
Μουσική:Μίμης Πλέσσας
Σκηνικά:Τάσος Ζωγράφος, Μανώλης Ζάμπελλας
Μακιγιάζ:Γιώργος Ρώης
Με τους:Μιχάλης Νικολινάκος (Τώνης Καρζής), Βούλα Χαριλάου (Άννα Μαργκώ), Αθηνά Μιχαηλίδου (Λίλα), Θανάσης Μυλωνάς (Αλέξανδρος), Ντέπη Μαρτίνη (Εύη Λινάρδου),Σταύρος Ξενίδης (Μπάμπης Φωκάς),Δημήτρης Νικολαΐδης (Όθωνας Παρής), Κία Μπόζου (φωνή στο τηλέφωνο), Κατερίνα Γώγου (υπηρέτρια), Αλίκη Ανδρέου, Ζαννίνο (Βαλεντίνο), Διονυσία Ρώη
Παραγωγός:Μιχάλης Λαμπρινός
Παραγωγή:Ερρίκος Ανδρέου
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρo
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:1961
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 14:45
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 - 16:45
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ