english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης

Φιλμογραφία
1960 Έγκλημα στα παρασκήνια
1960 Είμαι αθώος
1963 Της κακομοίρας
1963 Ο κύριος πτέραρχος
1965 Οι αδίστακτοι
1966 Σύντομο διάλειμμα
1971 Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση
1979 Ο φαλακρός μαθητής
1980 Βέγγος ο τρελλός καμικάζι
1982 Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι
1987 Όνειρο αριστερής νύχτας

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1927. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες, καθώς και κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος πλατό και βοηθός διευθυντή φωτογραφίας. Από το 1951 μέχρι το 1959 εργάστηκε στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, αρχικά ως βοηθός και αργότερα ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ. Από το 1960 πέρασε στη σκηνοθεσία. Το 1969 ίδρυσε δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών και τεχνικό εργαστήρι, συμπράττοντας με το Θανάση Βέγγο.

Ελληνικό Film Noir

Οι αδίστακτοι / Ντίνος Κατσουρίδης

Ο Στάθης Κούγιας έχει μόλις αποφυλακιστεί και έχει αναλάβει πάλι την αρχηγία της συμμορίας. Αυτή τη φορά όμως την οργανώνει σε διαφορετική βάση. Αφήνουν τις κλοπές και μικροαπατεωνιές και, δρώντας μεθοδικά, εκμεταλλεύονται τον πόνο και τις ελπίδες των απλών ανθρώπων. Παράλληλα συνεχίζει ν’ αναζητεί τη μητέρα του, Μαρία Κούγια ή Ρόζα, που τον εγκατέλειψε σε κάποιο ορφανοτροφείο στη διάρκεια της Κατοχής. Η εύρεση της μητέρας του θα τον κάνει να αλλάξει στάση ζωής και να εγκαταλείψει τη συμμορία. Το υπόλοιπα μέλη κάνουν υπομονή, ελπίζοντας ότι σύντομα θα ξαναγυρίσει και θ’ αναλάβει και πάλι δράση.


Σκηνοθεσία:Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο:Νίκος Φώσκολος
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ντίνος Κατσουρίδης, Δήμος Σακελλαρίου
Μοντάζ:Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική:Γιάννης Μαρκόπουλος
Σκηνικά:Γιώργος Στεργίου, Μανώλης Ζάμπελας
Μακιγιάζ:Κίμων Σπαθόπουλος
Με τους:Νίκος Κούρκουλος (Στάθης Κούγιας), Μαίρη Χρονοπούλου (Στέλλα), Γιώργος Μούτσιος (Μιχάλης), Δέσπω Διαμαντίδου (Ρόζα), Σπύρος Καλογήρου (Θανάσης), Αλέκος Τζανετάκος (Πάνος), Γιάννης Βογιατζής (Όθων Λάπας), Βαγγέλης Καζάν (Αλέκος), Μαίρη Μεταξά , Αθηνά Μιχαηλίδου (Ζωίδου), Κώστας Φυσσούν, Γιάννης Κοντούλης, Μαρία Μπονέλου
Παραγωγός:Μιχάλης Λαμπρινός, Σάββας Πυλαρινός
Παραγωγή:Σάββας Φιλμ
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:1965
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 12:00
OΛYMΠION:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 22:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ