english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Σωκράτης Καψάσκης

Φιλμογραφία
1958 Μια λατέρνα μια ζωή
1959 Ερωτικές ιστορίες
1959 Η Λίζα το ’σκασε
1961 Αγάπη και θύελλα
1962 Οι γαμπροί της ευτυχίας
1962 Αστροναύτες για δέσιμο
1963 Ο ταυρομάχος προχωρεί
1963 Ο Καζανόβας
1964 Δίψα για ζωή
1964 Εξωτικές βιταμίνες
1964 Ο τελευταίος πειρασμός
1965 Πικρή ζωή
1965 Περάστε την πρώτη του μηνός
1966 Ζεστός μήνας Αύγουστος

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1928. Σπούδασε κινηματογράφο στο Παρίσι (IDHEC). Πρωτοεμφανίστηκε ως σκηνοθέτης το 1958. Μετά το 1966 εγκατέλειψε τη σκηνοθεσία, αναζητώντας νέες διεξόδους των καλλιτεχνικών του ανησυχιών. Μια από αυτές ήταν η ίδρυση του κινηματογράφου Studio, ο οποίος πρόβαλλε αποκλειστικά ταινίες ποιότητας απ’ όλο τον κόσμο. Τα χρόνια που ακολούθησαν, αφοσιώθηκε περισσότερο στο γράψιμο. Η μετάφρασή του για τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις, απέσπασε το βραβείο μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1992). Πέθανε το 2007.

Ελληνικό Film Noir

Ζεστός μήνας Αύγουστος / Σωκράτης Καψάσκης

Ο νεαρός Ιάσονας επιστρέφει με το πλοίο στη Ρόδο, μετά από αρκετά χρόνια, καθώς δεν κατάφερε να φτιάξει τη ζωή του στην Αθήνα. Συναντά την Ελπίδα, την παλιά του αγάπη, με τη μητέρα της, η οποία είναι κόρη του πλούσιου εργοστασιάρχη Λυγκέρη. Αργότερα συναντά τον επαγγελματία ζιγκολό Μακρή, ενώ μια γοητευτική κυρία τον φλερτάρει επίμονα. Φτάνοντας στη Ρόδο, ο πατέρας του τού προτείνει δουλειά γραφείου στο υποθηκοφυλακείο. Ο ίδιος δίνει περιθώριο ενός μήνα στον εαυτό του για να φτιάξει μόνος τη ζωή του, έχοντας να διαλέξει ανάμεσα σε αυτά που του προσφέρει η Ελπίδα και σε αυτά που του προτείνει ο Μακρής. Όλα από την επόμενη μέρα, που ξεκινάει ο ζεστός μήνας Αύγουστος…


Σκηνοθεσία:Σωκράτης Καψάσκης
Σενάριο:Σωκράτης Καψάσκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Δημήτρης Παπακωνσταντής
Μοντάζ:Ντίνος Κατσουρίδης, Λάκης Αντωνάκος
Ήχος:Αντώνης Σαμαράς
Μουσική:Σοφία Μιχαλίτση
Μακιγιάζ:Μπέλλα Βελέντζα-Παπαπέτρου
Με τους:Πέτρος Φυσσούν (Μακρής), Γιάννης Φέρτης (Ιάσωνας Φιλίππου), Κατερίνα Βασιλάκου (Ελπίδα Λυγκέρη), Μηνάς Χρηστίδης (Φωκάς), Μπέττυ Αρβανίτη (Μάρθα Φωκά), Στέφανος Στρατηγός (διοικητής), Άγγελος Αντωνόπουλος(επιθεωρητής), Τζόλυ Γαρμπή (μητέρα Ελπίδας), Λαυρέντης Διανέλλος (πατέρας Ιάσωνα), Μαίρη Μεταξά (μητέρα Ιάσωνα)
Παραγωγός:Μιχάλης Λαμπρινός
Παραγωγή:Βικτωρία Καψάσκη
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:1966
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 14:00
TΩNIA MAPKETAKH:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 16:15
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ