english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Βαγγέλης Σερντάρης

Φιλμογραφία
1969 Ληστεία στην Αθήνα
1971 Ζήτημα ζωής και θανάτου
1972 Συμμορία εραστών
1974 Θέμα συνείδησης
1981 Κόντρα
1986 Θερμοκήπιο
1997 Βασιλική
2001 Ο έβδομος ήλιος του έρωτα

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1938. Σπούδασε κινηματογράφο, ενώ παρακολούθησε και μαθήματα πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως βοηθός σκηνοθέτης. Από το 1969 εργάζεται ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης και παραγωγός στον κινηματογράφο. Για τη Ληστεία στην Αθήνα κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και για τη Βασιλική το Βραβείο της ΠΕΚΚ και το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τα Κρατικά Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Μουσικής και Α’ Αντρικού Ρόλου, και το Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου στα φεστιβάλ του Καΐρου και της Mar Del Plata. Παράλληλα με τον κινηματογράφο έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, κυρίως σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ.

Ελληνικό Film Noir

Ληστεία στην Αθήνα / Βαγγέλης Σερντάρης

Ο Ντίνος οργανώνει μαζί με τον αδελφό του Σταύρο και το φίλο του Μιχάλη, τη ληστεία του χρηματοκιβωτίου του αφεντικού του, κτηματομεσίτη Θωμά Χριστίδη. Η ληστεία πετυχαίνει και τώρα το κύριο μέλημά τους είναι πώς θα ξοδέψουν τα χρήματα, με τρόπο που να μην κινήσει υποψίες. Η αστυνομία υποπτεύεται τον Ντίνο, αλλά δεν έχει αποδείξεις...


Σκηνοθεσία:Βαγγέλης Σερντάρης
Σενάριο:Βαγγέλης Σερντάρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Νίκος Καβουκίδης
Μοντάζ:Νίκος Καβουκίδης
Ήχος:Αντώνης Μπαϊρακτάρης
Μουσική:Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνικά:Ελένη Κατινάρου
Μακιγιάζ:Στέλλα Βότσου
Με τους:Ανέστης Βλάχος (Ντίνος Καμπάκης), Χρήστος Τσάγκας (Μιχάλης), Γιώργος Καλατζής (Σταύρος), Δήμος Σταρένιος (Θωμάς Χριστίδης), Θόδωρος Έξαρχος (αστυνόμος Μανέτας), Εύα Φρυδάκη, Δώρα Σιτζάνη, Στράτος Παχής, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Χριστίνα Πρόκου, Γρηγόρης Μασαλάς, Παντελής Βούλγαρης, Θόδωρος Αγγελόπουλος
Παραγωγός:Κώστας Πίτσιος
Παραγωγή:Κώστας Πίτσιος, Βαγγέλης Σερντάρης
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:1969
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 18:00
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 - 12:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ