english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Γιώργος Καρυπίδης

Φιλμογραφία
1967 Όριο (μμ)
1975 Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μμ ντοκ.)
1979 Ο ζωγράφος Θεόφιλος
1982 Επικίνδυνο παιχνίδι
1986 Μάγισσες (TV)
1988 Στη σκιά του φόβου
1992 Η ουρά του φιδιού (TV)
1992 Πεθαμένο λικέρ
1995 Μαγεμένοι
2004 Ουτοπία

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1946. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Τεχνών του Άμστερνταμ και κινηματογράφο στην Ακαδημία Κινηματογράφου της ίδιας πόλης. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο (SFB). Σκηνοθέτησε γύρω στα 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση, ενώ κατά καιρούς δημοσίευσε άρθρα και διηγήματά του σε περιοδικά και εφημερίδες. Η μικρού μήκους ταινία του Θεόφιλος ο ζωγράφος κέρδισε το 1979 το Α΄ Βραβείο στο ΦΕΚΘ.Διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά το χρονικό διάστημα 1988-90.

Ελληνικό Film Noir

Επικίνδυνο παιχνίδι (Αναμέτρηση) / Γιώργος Καρυπίδης

Ο Κώστας, ένας μοναχικός υπάλληλος, πηγαίνει διακοπές στη Μυτιλήνη με εφόδια μια κάμερα Super 8 και τα βιβλία του. Θα γνωρίσει την Άννα, τη σύζυγο του επιχειρηματία Πέτρου Παρίση και θα την ερωτευθεί. Τις επόμενες μέρες στο νησί θα τις περάσει μαζί της. Όταν όμως επιστρέψει ο σύζυγός της από την Αθήνα, οι συναντήσεις τους θα γίνουν πολύ αραιές. Ένα πρωινό, η Άννα θα βρεθεί πνιγμένη. Ο Κώστας προσάγεται στο τμήμα, αλλά αφήνεται ελεύθερος καθώς η αστυνομία αποδίδει το θάνατο σε ατύχημα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η μορφή της Άννας τον βασανίζει, είναι παρούσα μέσ’ από τις ταινίες που γύρισε με την κάμερά του. Μαθαίνει ότι ο Παρίσης έχει οικονομικά προβλήματα,προμηθεύεται ένα όπλο και ξαναγυρίζει στο νησί ξεκινώντας τη δική του έρευνα για να αποδείξει ότι ο Παρίσης είναι ο δολοφόνος της Άννας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας : Quick Time / Windows Media Player


Σκηνοθεσία:Γιώργος Καρυπίδης
Σενάριο:Γιώργος Καρυπίδης, Βαγγέλης Γκούφας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Θόδωρος Μάργκας
Μοντάζ:Γιάννης Τσιτσόπουλος
Ήχος:Μαρίνος Αθανασόπουλος
Μουσική:Χάρης Βρόντος
Σκηνικά:Νίκος Πολίτης, Γιώργος Καρυπίδης
Μακιγιάζ:Γιώργος Σταυρακάκης
Με τους:Ζωή Λάσκαρη (Άννα Παρίση), Άρης Ρέτσος (Κώστας Μαύρος), Σπύρος Φωκάς (Πέτρος Παρίσης), Στέφανος Στρατηγός (αστυνομικός διευθυντής), Μαρίκα Νέζερ (θεία), Γιώργος Σαμπάνης, Ντίνα Κώνστα, Γιώργος Σταυρακάκης, Μάνος Τσιλιμίδης, Ιουλία Βατικιώτη, Νίκος Αναγνωστάκης, Φίλιππος Βλάχος, Πάνος Ηλιόπουλος, Θωμάς Χαλβατζής
Παραγωγός:Νίκος Γιαννόπουλος
Παραγωγή:EKK, Γιώργος Καρυπίδης
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:1982
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 - 12:00
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 - 16:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ