english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νίκος Τριανταφυλλίδης

Φιλμογραφία
1990 Since I was a Kid, I Hated Sundays (μμ)
1991 I Love Her, She Hates Me (μμ)
1992 Momus:Amongst Women Only (μμ)
1993 Τα σκυλιά γλύφουν την καρδιά μου (μμ)
1995 Ράδιο Μόσχα
1997 Το παλτό
1998 Tuxedomoon: No Tears (ντοκ.)
1999 Μαύρο γάλα
2001 Screamin’ Jay Hawkins: I Put a Spell on Me (ντοκ.)

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1966 και σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κινηματογράφο στο London International Film School. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ κείμενά του για τη μουσική και τον κινηματογράφο έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα. Το 1990 κυκλοφόρησε την ποιητική συλλογή Τα επίτηδες (εκδ. Γνώση.

Ελληνικό Film Noir

Τα σκυλιά γλύφουν την καρδιά μου / Νίκος Τριανταφυλλίδης

Ο ντετέκτιβ Μπλέιν ανακαλύπτει πως η αγαπημένη του ηθοποιός έχει εξαφανιστεί. Θέλοντας να την προσεγγίσει, ψάχνει να βρει τα ίχνη της, ώσπου ανακαλύπτει το πτώμα της σ’ ένα εγκαταλειμμένο αμάξι. Η νεκροψία θα δείξει πως η κοπέλα πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ο ντετέκτιβ έρχεται σε επαφή με τον εραστή της – μια συνάντηση που θα αποβεί μοιραία και για τους δύο, καθώς παρασέρνει ο ένας τον άλλο στην καταστροφή.


Σκηνοθεσία:Νίκος Τριανταφυλλίδης
Σενάριο:Νίκος Τριανταφυλλίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Stefan Grebe
Μοντάζ:Νίκος Τριανταφυλλίδης
Ήχος:Νίκος Τριανταφυλλίδης
Μουσική:Blaine Reiniger. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Douglas Slocombe
Με τους:Παναγιώτης Θανασούλης, Blaine Reiniger (ντετέκτιβ Μπλέιν), Papijon Sue Lam, Norman Mitchel, George Kane, Peka Arvola
Παραγωγός:Μαρλίνα Κισσονέργη
Παραγωγή:Άστρα Θέαμα και Ακρόαμα
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρo
Διάρκεια:22'
Έτος Παραγωγής:1993
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 16:45
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 - 12:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ