english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Κριστιάν Νεμέσκου

Φιλμογραφία

2000 La bloc oamenii mor dupa/ Flathouse People Are Dying for Music (μμ)
2001 Mihai si Cristina/Mihai and Cristina (μμ)
2003 Povestea de la scara C/C Block Story (μμ)
2006 Marilena de la P7/Για τη Μαριλένα (μμ)
2006 California Dreamin’ (nesîrsit)/ California Dreamin’ (endless)



Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1979.Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Κινηματογράφου της Ρουμανίας το 2003.Οι πρώτες του μικρού μήκους ταινίες (Mihai & Cristina και C Block Story) προβλήθηκαν σε περισσότερα από 50 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και απέσπασαν αρκετά βραβεία. Η ταινία C Block Story η οποία προβλήθηκε στο 44ο ΦΚΘ– ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Ο Κριστιάν Νεμέσκου σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα τον Αύγουστο του 2006. Η ταινία του Για τη Μαριλένα προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2006.

Ματιές στα Bαλκάνια

California Dreamin’ (endless) / Κριστιάν Νεμέσκου

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο το 1999, ο σταθμάρχης του τοπικού σιδηροδρομικού σταθμού σ’ ένα μικρό ρουμάνικο χωριό που τυχαίνει να είναι και ο τοπικός γκάνκστερ, σταματά ένα τρένο του ΝΑΤΟ που μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό. Η μεταφορά, που επιβλέπεται από αμερικανούς στρατιώτες, γίνεται σε ρουμανικό έδαφος χωρίς επίσημα έγγραφα και βασίζεται σε μια προφορική έγκριση της ρουμάνικης κυβέρνησης. Η άφιξή τους μετατρέπει το χωριό στο χωριό των χιλίων ευκαιριών.


Σκηνοθεσία:Κριστιάν Νεμέσκου
Σενάριο:Tudor Voican, Cristian Nemescu
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Liviu Marghidan
Μοντάζ:Catalin Cristutiu
Ήχος:Cristian Tarnovetchi
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Ioana Corciova
Με τους:Armand Assante (Captain Jones), Razvan Vasilescu (Doiaru), Jamie Elman (λοχίας David McLaren), Maria Dinulescu (Monica), Ion Sapdaru (mayor),Alex Margineanu (Andrei)
Παραγωγός:Andrei Boncea
Παραγωγή:MediaPro Pictures, Romania
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:155'
Έτος Παραγωγής:2006
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 18:00
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 - 22:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ