english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ογκνιέν Σβίλιτσιτς

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1996 Domina (μμ.)
1997 Puna kuca/Full House (TV)
2000 Da mi je biti morski pas/Wish I Were a Shark
2002 Ante se vraca kuci/Ante is Coming Home (TV)
2004 Oprosti za kung fu/Sorry for Kung Fu
2007 Armin

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Σπλιτ της Κροατίας το 1971. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών του Ζάγκρεμπ. Έχει σκηνοθετήσει τρεις μεγάλου μήκους ταινίες, αρκετές μικρού μήκους, καθώς και τηλεταινίες. Το Da mi je biti morski pas κέρδισε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Πούλα. Το Oprosti za kung fu προβλήθηκε διεθνώς και κέρδισε, μεταξύ άλλων, το Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας.

Ματιές στα Bαλκάνια

Αρμίν / Ογκνιέν Σβίλιτσιτς

Το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό για τον σαρανταπεντάχρονο Ίμπρο και τον δεκατετράχρονο μοναχογιό του Αρμίν. Πατέρας και γιος ξεκινούν απ’ τη μικρή τους πόλη στη Βοσνία για να πάνε σε μια οντισιόν στο Ζάγκρεμπ. Η επίτευξη του στόχου τους, που είναι μια κινηματογραφική καριέρα για τον Αρμίν, μοιάζει όλο και πιο κοντά. Η πρώτη απογοήτευση έρχεται όταν το παλιό βοσνιακό λεωφορείο χαλάει. Φτάνουν στην οντισιόν πολύ αργά.Ο πατέρας πείθει τελικά τον παραγωγό να δώσει μια ευκαιρία στο γιο του, όμως ο σκηνοθέτης δεν ενδιαφέρεται τελικά για το ταλέντο του Αρμίν. Καθώς το παιδί απογοητεύεται όλο και περισσότερο, ο πατέρας βρίσκει το κουράγιο να παλέψει για την καριέρα του γιου του. Τελικά τους δίνεται μια ευκαιρία, όμως ο Αρμίν παθαίνει επιληπτική κρίση εξαιτίας της μεγάλης πίεσης. Ο Ίμπρο νιώθει ένοχος και προσπαθεί απεγνωσμένα ν’ αποδείξει ότι δεν έχουν αποτύχει. Στο τέλος, πατέρας και γιος θα κερδίσουν κάτι πολύ πιο σημαντικό: αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον.


Σκηνοθεσία:Ογκνιέν Σβίλιτσιτς
Σενάριο:Ognjen Svilicic
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Stanko Herceg
Μοντάζ:Vjeran Pavlinic
Ήχος:Peter Schumacher, Tom Blankenberg
Μουσική:Michael Bauer (Werkstatt Raben), Peter Holzapfel, Georg Karger, Zoran Kesic
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Mladen Ozbolt
Κοστούμια:Blanka Budak
Με τους:Emir Hadzihafizbegovic (Ibro), Armin Omerovic (Armin), Marie Bäumer (Gudrun), Jens Münchow (Ulrich), Orhan Güner (Arpad), Barbara Prpic (Martina)
Παραγωγός:Damir Teresak, Mirko Galic, Markus Halberschmidt, Marcelo
Παραγωγή:MaXima Film, Βusse & Halberschmidt, Refresh Production
Χώρα Παραγωγής:Κροατία - Γερμανία - Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:82'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 13:30
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 16:15
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ