english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νάε Καρανφίλ

Φιλμογραφία
1983 Venice in September (μμ)
1984 Thirty Years of Insomnia (μμ)
1988 Backstage (ντοκ)
1993 É pericoloso sporgersi/ Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο
1996 Asfalt Tango/ Ταγκό στην άσφαλτο
1998 Dolce far niente/Γλυκιά απραξία
2001 Filantropica/Φιλανθρωπία
2007 Restul e tacere/Τα υπόλοιπα είναι σιωπή

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1960. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου το 1984. Ξεκίνησε σκηνοθετώντας μικρού μήκους ταινίες που βραβεύτηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Από το 1989 έως το 1991, έγραψε πολυάριθμα σενάρια για τη γαλλική Compagnie des Images. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο (γαλλορουμανική παραγωγή), βραβεύτηκε στο Μονπελιέ, στο Λα Μπoλ και στη Μπρατισλάβα. Οι επόμενες ταινίες του έλαβαν πολύ καλές κριτικές και ήταν εμπορικές επιτυχίες. Το 1995, σκηνοθέτησε το Ταγκό στην άσφαλτο, άλλη μια γαλλορουμανική κωμωδία, με τη Charlotte Rampling στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το 1999 την ταινία Γλυκιά απραξία με πρωταγωνιστές τους François Cluzet και Giancarlo Giannini. Η μαύρη κωμωδία Φιλανθρωπία (2001), κέρδισε το Bραβείο Kοινού στο Φεστιβάλ του Παρισιού καθώς και πολλά άλλα βραβεία σε Βιζμπάντεν, Μον, Βούρτσμπουργκ, Μπρατισλάβα και Νιούπορτ Μπιτς. Η ταινία αυτή προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2002. Η ταινία του Τα υπόλοιπα είναι σιωπή γράφτηκε το 1988 και έλαβε το Βραβείο Καλύτε- ρου Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Παρισιού το 1995 και το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σεναρίου Hartley- Merrill στο Λος Άντζελες το 1999.

Nae Caranfil

Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο / Νάε Καρανφίλ

Ο στρατιώτης Οράτιος ονειρεύεται να κάνει έρωτα. Η Κριστίνα, μαθήτρια ακόμη στο γυμνάσιο, δεν έχει πρόβλημα μ’ αυτό αλλά όχι πριν τον αρραβώνα. Αυτή είναι η αρχή της. Τη μέρα όμως που ο Ντίνο, επίδοξος ηθοποιός, αρχίζει να την προσεγγίζει η ιστορία αλλάζει. Η μνημειώδης αντίστασή της δεν κρατάει για πολύ, ο Ντίνο όμως δεν είναι και σε πολύ καλή φόρμα εκείνη τη νύχτα. Τρεις ζωές σε τρία μέρη, όπου η ίδια ιστορία λέγεται από την πλευρά καθενός από τους χαρακτήρες, σαν μια κωμική εκδοχή του Ρασομόν στην οποία εγκλήματα και κλοπές πραγματοποιούνται υπό το κράτος της σεξουαλικής ματαίωσης. Πράγματι, υπάρχουν κάποιες μέρες που κανείς εύχεται να είχε να αντιμετωπίσει μόνο τη συνηθισμένη του ρουτίνα…


Σκηνοθεσία:Νάε Καρανφίλ
Σενάριο:Nae Caranfil
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Cristian Comeaga
Μοντάζ:Victorita Nae
Ήχος:Anusavan Salamanian
Μουσική:Nae Caranfil, Anton Suteu. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Gloria Papura
Με τους:Natalie Bonifay (Cristina), Giorgin Alexandru (ο ηθοποιός), Marius Stanescu (Horatiu), Valentin Teodosiu (Jean), Florin Calinescu (Lt. Graneca), Liviu Topuzu (Minzatu), Marius Florea (Vizante)
Παραγωγός:Titi Popescu
Παραγωγή:Compagnie des Images, Filmex
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία, Ρουμανία
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:104'
Έτος Παραγωγής:1993
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 18:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ