english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νάε Καρανφίλ

Φιλμογραφία
1983 Venice in September (μμ)
1984 Thirty Years of Insomnia (μμ)
1988 Backstage (ντοκ)
1993 É pericoloso sporgersi/ Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο
1996 Asfalt Tango/ Ταγκό στην άσφαλτο
1998 Dolce far niente/Γλυκιά απραξία
2001 Filantropica/Φιλανθρωπία
2007 Restul e tacere/Τα υπόλοιπα είναι σιωπή

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1960. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου το 1984. Ξεκίνησε σκηνοθετώντας μικρού μήκους ταινίες που βραβεύτηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Από το 1989 έως το 1991, έγραψε πολυάριθμα σενάρια για τη γαλλική Compagnie des Images. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο (γαλλορουμανική παραγωγή), βραβεύτηκε στο Μονπελιέ, στο Λα Μπoλ και στη Μπρατισλάβα. Οι επόμενες ταινίες του έλαβαν πολύ καλές κριτικές και ήταν εμπορικές επιτυχίες. Το 1995, σκηνοθέτησε το Ταγκό στην άσφαλτο, άλλη μια γαλλορουμανική κωμωδία, με τη Charlotte Rampling στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το 1999 την ταινία Γλυκιά απραξία με πρωταγωνιστές τους François Cluzet και Giancarlo Giannini. Η μαύρη κωμωδία Φιλανθρωπία (2001), κέρδισε το Bραβείο Kοινού στο Φεστιβάλ του Παρισιού καθώς και πολλά άλλα βραβεία σε Βιζμπάντεν, Μον, Βούρτσμπουργκ, Μπρατισλάβα και Νιούπορτ Μπιτς. Η ταινία αυτή προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2002. Η ταινία του Τα υπόλοιπα είναι σιωπή γράφτηκε το 1988 και έλαβε το Βραβείο Καλύτε- ρου Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Παρισιού το 1995 και το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σεναρίου Hartley- Merrill στο Λος Άντζελες το 1999.

Nae Caranfil

Ταγκό στην άσφαλτο / Νάε Καρανφίλ

Η Ντόρα, η Φελίσια, η Γκρατσιέλα, η Βαλεντίνα και οι άλλες ρουμάνες καλλονές έχουν μπαφιάσει πια μ’ αυτή τη χώρα όπου τα λεφτά βρίσκονται πάντα στις τσέπες των άλλων και η ευτυχία αναβάλλεται διαρκώς γι’ αργότερα. Φεύγουν λοιπόν για το Παρίσι, με σκοπό να επιδείξουν το ταλέντο τους –και όχι μόνο αυτό– στα καμπαρέ της τρίτης ζώνης. Συνδυασμός καλλιτεχνικού ατζέντη, κέρβερου και υπερπροστατευτικής μαμάς, η Μαριόν είναι αρχηγός της αποστολής. Αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια που αγνοεί: ο άντρας της Ντόρας, Αντρέι, θα κάνει τα πάντα για να ξανακερδίσει τη γυναίκα του. Η Ντόρα δεν αργεί να γίνει η αδυναμία της Μαριόν, η οποία χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να μπει ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα του. Αλλά και ο Αντρέι δεν θα μείνει άπραγος, φτάνοντας μέχρι και την παρανομία για να διεκδικήσει την αγαπημένη του...


Σκηνοθεσία:Νάε Καρανφίλ
Σενάριο:Nae Caranfil
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Cristian Comeaga
Μοντάζ:Mircea Ciocaltei
Ήχος:Anusavan Salamanian
Μουσική:Nae Caranfil, Reinhardt Wagner, Anton Suteu. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Christian Niculescu
Κοστούμια:Viorica Petrovici
Με τους:Charlotte Rampling (Marion), Mircea Diaconu (Andrei), Florin Calinescu (Gigi), Constantin Cotimanis (σοφέρ), Catalina Rahaianu (Dora)
Παραγωγός:Marc Ruscart
Παραγωγή:Domino Film
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία
Συμπαραγωγή:France 3 Cinema (Γαλλία)
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:100'
Έτος Παραγωγής:1996
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 13:15
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 22:45
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ