english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νάε Καρανφίλ

Φιλμογραφία
1983 Venice in September (μμ)
1984 Thirty Years of Insomnia (μμ)
1988 Backstage (ντοκ)
1993 É pericoloso sporgersi/ Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο
1996 Asfalt Tango/ Ταγκό στην άσφαλτο
1998 Dolce far niente/Γλυκιά απραξία
2001 Filantropica/Φιλανθρωπία
2007 Restul e tacere/Τα υπόλοιπα είναι σιωπή

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1960. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου το 1984. Ξεκίνησε σκηνοθετώντας μικρού μήκους ταινίες που βραβεύτηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Από το 1989 έως το 1991, έγραψε πολυάριθμα σενάρια για τη γαλλική Compagnie des Images. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο (γαλλορουμανική παραγωγή), βραβεύτηκε στο Μονπελιέ, στο Λα Μπoλ και στη Μπρατισλάβα. Οι επόμενες ταινίες του έλαβαν πολύ καλές κριτικές και ήταν εμπορικές επιτυχίες. Το 1995, σκηνοθέτησε το Ταγκό στην άσφαλτο, άλλη μια γαλλορουμανική κωμωδία, με τη Charlotte Rampling στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το 1999 την ταινία Γλυκιά απραξία με πρωταγωνιστές τους François Cluzet και Giancarlo Giannini. Η μαύρη κωμωδία Φιλανθρωπία (2001), κέρδισε το Bραβείο Kοινού στο Φεστιβάλ του Παρισιού καθώς και πολλά άλλα βραβεία σε Βιζμπάντεν, Μον, Βούρτσμπουργκ, Μπρατισλάβα και Νιούπορτ Μπιτς. Η ταινία αυτή προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2002. Η ταινία του Τα υπόλοιπα είναι σιωπή γράφτηκε το 1988 και έλαβε το Βραβείο Καλύτε- ρου Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Παρισιού το 1995 και το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σεναρίου Hartley- Merrill στο Λος Άντζελες το 1999.

Nae Caranfil

Γλυκιά απραξία / Νάε Καρανφίλ

Βρισκόμαστε στο έτος 1816.O Aνρί Μπέιλ, πρώην σιτιστής στο στρατό του Ναπολέοντα, δεν έχει ακόμη υιοθετήσει το ψευδώνυμο Σταντάλ. Εγκαταλείπει τη Ρώμη και κατευθύνεται προς τη Νάπολη. Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος συνθέτης Τζοακίνο Ροσσίνι αφήνει τη Νάπολη και οδεύει προς τη Ρώμη. Οι δυο τους βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια κωμόπολη στα σύνορα του Βασιλείου της Νάπολης. Στο μεταξύ, μια όμορφη συνταξιδιώτισσά τους παίρνει υπό την προστασία της τον αριστοκρατικό Γάλλο, προσκαλώντας τον να μείνει στο φιλόξενο σπίτι του συγγενή της Κόμη Νεντσίνι, ο οποίος ζει εκεί εξόριστος. Ο αγαπημένος του κοινού, Ροσσίνι, θα φιλοξενηθεί στο τοπικό πανδοχείο. Οι ναπολεόντειες εκστρατείες έχουν τελειώσει και μια φαινομενική ηρεμία επικρατεί στην περιοχή. Δεν υπάρχει κάτι που να στέκεται εμπόδιο στις ίντριγκες και τις ερωτοδουλειές. Κι όμως, η νύχτα αντιλαλεί από τις κραυγές των εξεγερμένων που πυρπολούνται στο δάσος και υπόκεινται στην πιο βάναυση τιμωρία από τη φρουρά του βασιλιά.


Σκηνοθεσία:Νάε Καρανφίλ
Σενάριο:Nae Caranfil (βασ. στο μυθ. του Frederic Vitoux)
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Cristian Comeaga
Μοντάζ:Maryline Monthieux
Ήχος:Henry Morelle, Vittorio Relloni, Joel Raneon, Reine Wekstein
Μουσική:Nicola Piovani. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Elena Ricci Poccetto
Με τους:François Cluzet (Stendhal), Isabella Ferrari (Josephina), Margherita Buy (Gabriella Necini), Giancarlo Giannini (Nencini)
Παραγωγός:Antoine de Clermont-Tonnerre
Παραγωγή:Mact Productions
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Συμπαραγωγή:Sintra (Ιταλία)
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:1998
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2007 - 13:00
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 - 13:45
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ