english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νάε Καρανφίλ

Φιλμογραφία
1983 Venice in September (μμ)
1984 Thirty Years of Insomnia (μμ)
1988 Backstage (ντοκ)
1993 É pericoloso sporgersi/ Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο
1996 Asfalt Tango/ Ταγκό στην άσφαλτο
1998 Dolce far niente/Γλυκιά απραξία
2001 Filantropica/Φιλανθρωπία
2007 Restul e tacere/Τα υπόλοιπα είναι σιωπή

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1960. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου το 1984. Ξεκίνησε σκηνοθετώντας μικρού μήκους ταινίες που βραβεύτηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Από το 1989 έως το 1991, έγραψε πολυάριθμα σενάρια για τη γαλλική Compagnie des Images. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο (γαλλορουμανική παραγωγή), βραβεύτηκε στο Μονπελιέ, στο Λα Μπoλ και στη Μπρατισλάβα. Οι επόμενες ταινίες του έλαβαν πολύ καλές κριτικές και ήταν εμπορικές επιτυχίες. Το 1995, σκηνοθέτησε το Ταγκό στην άσφαλτο, άλλη μια γαλλορουμανική κωμωδία, με τη Charlotte Rampling στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το 1999 την ταινία Γλυκιά απραξία με πρωταγωνιστές τους François Cluzet και Giancarlo Giannini. Η μαύρη κωμωδία Φιλανθρωπία (2001), κέρδισε το Bραβείο Kοινού στο Φεστιβάλ του Παρισιού καθώς και πολλά άλλα βραβεία σε Βιζμπάντεν, Μον, Βούρτσμπουργκ, Μπρατισλάβα και Νιούπορτ Μπιτς. Η ταινία αυτή προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2002. Η ταινία του Τα υπόλοιπα είναι σιωπή γράφτηκε το 1988 και έλαβε το Βραβείο Καλύτε- ρου Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Παρισιού το 1995 και το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σεναρίου Hartley- Merrill στο Λος Άντζελες το 1999.

Nae Caranfil

Φιλανθρωπία / Νάε Καρανφίλ

Ο Οβίντιου είναι 35 χρονών, ανύπαντρος, και ζει ακόμα με τους γονείς του στο Βουκουρέστι. Εργάζεται ως δάσκαλος και ονειρεύεται μια μέρα να γίνει μεγάλος συγγραφέας, αν και βρίσκεται ακόμα στην πρώτη παράγραφο του μυθιστορήματός του. Η ζωή του κυλάει χωρίς απρόοπτα και χωρίς πολλά χρήματα, μέχρι τη μέρα που ερωτεύεται τη Ντιάνα, μια πανέμορφη εικοσάρα που κάνει μια διαφήμιση οδοντόκρε- μας στην τηλεόραση. Η Ντιάνα, γνήσια εκπρόσωπος της πιο πραγματιστικής νέας γενιάς, δέχεται να βγει με τον Οβίντιου, αλλά οι επιθυμίες της είναι δυσβάστακτες για τα πενιχρά οικονομικά του μέσα. Αποφασισμένος να μη τη χάσει, ο Οβίντιου μπλέκεται μ’ ένα περίεργο ίδρυμα που λέγεται «Filantropica» και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ομάδες που ανήκουν στη μαφία των ζητιάνων, παίρνοντας ποσοστά απ’ τα κέρδη τους…


Σκηνοθεσία:Νάε Καρανφίλ
Σενάριο:Nae Caranfil
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Vivi Dragan Vasile
Μοντάζ:Thierry Derocles, Tiberiu Teodoroscu
Ήχος:Jean Claude Brisson, François Domerc, Horea Murgu
Μουσική:Marius Mihalache. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Mihnea Mihailescu
Κοστούμια:Svetlana Mihailescu
Με τους:Mircea Diaconu (Ovidiu Gorea), Gheorghe Dinica (Pavel Puiut), Mara Nicolescu (Miruna), Viorica Voda (Diana Dobrovicescu), Cristian Gheorghe (Robert Dobrovicescu)
Παραγωγός:Cristian Comeaga, Antoine de Clermont-Tonnerre
Παραγωγή:Domino Film, Media Pro Pictures, Mact Productions
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία/Γαλλία
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:2001
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 - 15:00
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007 - 20:15
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ