english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νάε Καρανφίλ

Φιλμογραφία
1983 Venice in September (μμ)
1984 Thirty Years of Insomnia (μμ)
1988 Backstage (ντοκ)
1993 É pericoloso sporgersi/ Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο
1996 Asfalt Tango/ Ταγκό στην άσφαλτο
1998 Dolce far niente/Γλυκιά απραξία
2001 Filantropica/Φιλανθρωπία
2007 Restul e tacere/Τα υπόλοιπα είναι σιωπή

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1960. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου το 1984. Ξεκίνησε σκηνοθετώντας μικρού μήκους ταινίες που βραβεύτηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Από το 1989 έως το 1991, έγραψε πολυάριθμα σενάρια για τη γαλλική Compagnie des Images. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Μην κρέμεστε απ’ το παράθυρο (γαλλορουμανική παραγωγή), βραβεύτηκε στο Μονπελιέ, στο Λα Μπoλ και στη Μπρατισλάβα. Οι επόμενες ταινίες του έλαβαν πολύ καλές κριτικές και ήταν εμπορικές επιτυχίες. Το 1995, σκηνοθέτησε το Ταγκό στην άσφαλτο, άλλη μια γαλλορουμανική κωμωδία, με τη Charlotte Rampling στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το 1999 την ταινία Γλυκιά απραξία με πρωταγωνιστές τους François Cluzet και Giancarlo Giannini. Η μαύρη κωμωδία Φιλανθρωπία (2001), κέρδισε το Bραβείο Kοινού στο Φεστιβάλ του Παρισιού καθώς και πολλά άλλα βραβεία σε Βιζμπάντεν, Μον, Βούρτσμπουργκ, Μπρατισλάβα και Νιούπορτ Μπιτς. Η ταινία αυτή προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2002. Η ταινία του Τα υπόλοιπα είναι σιωπή γράφτηκε το 1988 και έλαβε το Βραβείο Καλύτε- ρου Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Παρισιού το 1995 και το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σεναρίου Hartley- Merrill στο Λος Άντζελες το 1999.

Nae Caranfil

Τα υπόλοιπα είναι σιωπή / Νάε Καρανφίλ

Δεν είναι εύκολο πράγμα να έχει κανείς πλούσιο πατέρα. Ο Γκριγκ είναι ο δεκαεννιάχρονος γιος ενός σταρ του Εθνικού Θεάτρου στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι προσωπικές του επιδόσεις είναι, παρ’ όλα αυτά, κάπως απογοητευτικές… Υπερβολικά κοντός για τη σκηνή, υπερβολικά ντροπαλός με τις γυναίκες, υπερβολικά πληθωρικός στον τρόπο ζωής του, ο γιος ετοιμάζεται να κάνει το ένα και μοναδικό πράγμα που ο πατέρας του θεωρεί ασυγχώρητο λάθος: να σκηνοθετήσει μια ταινία για τον κινηματογράφο! Ονειρεύεται την πιο μεγάλη σε χρονική διάρκεια και μεγαλοπρεπή ταινία που έγινε ποτέ. Πρόκειται για τη λεπτομερή εξιστόρηση του πολέμου με τους Τούρκους κατά τον οποίο η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της, πριν από 35 χρόνια…


Σκηνοθεσία:Νάε Καρανφίλ
Σενάριο:Nae Caranfil
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Marius Panduru
Μοντάζ:Dan Nanoveanu
Ήχος:Gelu Costache, Florin Tabacaru, Brian Riordan
Μουσική:Laurent Couson. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Calin Papura
Κοστούμια:Doina Levintza
Με τους:Marius Florea Vizante (Grig), Ovidiu Niculescu (Leon), Mirela Zeta (Emilia), Ioana Bulca (Aristizza), Nicu Mihoc (Tony)
Παραγωγός:Cristian Comeaga
Παραγωγή:Domino Film
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:140'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007 - 20:15
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007 - 14:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ