english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Νουρί Μπουζίντ

Φιλμογραφία
1986 L’homme de cendres/Man of Ashes
1989 Les sabots en or/Golden Horseshoes
1992 Bezness
1997 Bent Familia
2001 Poupees d’argile/Clay Dolls
2006 Making of

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1945 στην Τυνησία. Σπούδασε κινηματογράφο στο INSAS στις Βρυξέλλες από το 1968 ώς το 1972 κι έκανε τη μικρού μήκους ταινία Duel. Δούλεψε στην ταινία του André Delvaux Rendezvous à Bray. Η κινηματογραφική του καριέρα διακόπηκε από το 1973 ώς το 1979, όταν φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στην GEAST (Ομάδα Τυνησιακών Σοσιαλιστικών Σπουδών και Δράσεων). Το 1992 του απονεμήθηκε το γαλλικό βραβείο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων και, έξι χρόνια αργότερα, το Προεδρικό Βραβείο Κινηματογράφου στην Τυνησία. Την περίοδο αυτή διδάσκει στη Σχολή Κινηματογράφου EDAC που ιδρύθηκε το 1994. Γράφει ποιήματα και έχει εκδώσει ποιητική συλλογή με τίτλο Sinners.

Σύγχρονοι Πόλεμοι

Making of / Νουρί Μπουζίντ

Ο εικοσιπεντάχρονος Μπάχτα ηγείται μιας ομάδας break dancers στην Τυνησία. Μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στο Ιράκ, το 2003, ο Μπάχτα μπλέκει με μια ομάδα φονταμενταλιστών, οι οποίοι του κάνουν πλύση εγκεφάλου για να τον πείσουν να γίνει μάρτυρας αυτοκτονίας. Παράλληλα, ενώ η ιστορία εκτυλίσσεται, ο ηθοποιός που παίζει τον Μπάχτα δεν γνωρίζει το τέλος της ταινίας κι έρχεται σε αντιπαράθεση με το σκηνοθέτη.


Σκηνοθεσία:Νουρί Μπουζίντ
Σενάριο:Nouri Bouzid
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Michel Baudour
Μοντάζ:Karim Hamouda
Ήχος:Hechemi Joulak, Michel Ben Said
Μουσική:Nejib Cherradi
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Khaled Joulak
Κοστούμια:Monia Mnif Cherif
Με τους:Lotfi Ebdelli (Bahta), Lotfi Dziri, Afef Ben Mahmoud, Fatma Ben Saidane, Foued Litayem, Helmi Dridi
Παραγωγός:Abdelaziz Ben Mlouka
Παραγωγή:C.T.V. Productions, Tunisia
Χώρα Παραγωγής:Τυνησία - Μαρόκο
Συμπαραγωγή:Centre Cinématographique Marocain, Morocco
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:120'
Έτος Παραγωγής:2006
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 - 20:30
TZON KAΣΣABETHΣ:Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 - 13:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ