english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Ζυλ Ντασέν

Φιλμογραφία
1942 The Affairs of Martha
1942 Reunion in France
1943 Young Ideas
1944 The Canterville Ghost
1946 A Letter for Evie
1947 Brute Force
1948 The Naked City
1949 Thieves’ Highway
1950 Night and the City
1955 Rififi
1957 Ο Χριστός ξανασταυρώνεται
1958 La Legge
1960 Ποτέ την Κυριακή
1962 Φαίδρα
1964 Topkapi
1966 10:30 P.M. Summer
1967 Hamilchama al hashalom
1968 Up Tight!
1970 Promise at Dawn
1974 Η δοκιμή
1978 Κραυγή γυναικών
1980 Circle of Two

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Κονέτικατ των ΗΠΑ. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του πορεία ως μαθητευόμενος του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Αναγκάστηκε να φύγει από την Αμερική λόγω των παρεμβάσεων που υπέστη στο έργο του την περίοδο του Μακαρθισμού. Στη Γαλλία γύρισε το Rififi, που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών το 1955. Στις Κάννες γνώρισε και τη Μελίνα Μερκούρη με την οποία συνδέθηκε σύντομα με μια σχέση ζωής. Από το 1974 και μετά εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και ασχολήθηκε ξανά με το θέατρο.

Έτος Νίκου Καζαντζάκη

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται / Ζυλ Ντασέν

Στο τουρκοκρατούμενο ελληνικό χωριό Λυκόβρυση υπάρχει το έθιμο της αναπαράστασης των παθών του Χριστού: Κάθε επτά χρόνια μερικοί χωρικοί επιλέγονται για να ενσαρκώσουν τους ρόλους του Χριστού, της Παναγίας και των Αποστόλων. Η επιλογή γίνεται ένα χρόνο πριν και οι ερμηνευτές προετοιμάζονται ανάλογα. Εκείνη τη χρονιά όμως η ηρεμία του χωριού ταράζεται όταν κάτοικοι από ένα άλλο χωριό, που καταστράφηκε από τους Τούρκους, φτάνουν στη Λυκόβρυση και ζητούν καταφύγιο. Οι προύχοντες κι ο παπάς της Λυκόβρυσης τούς αρνούνται βοήθεια, ενώ ο Μανωλιός (που θα ενσαρκώσει τον Χριστό), η Κατερίνα (η αμφιβόλου ηθικής χήρα που θα ενσαρκώσει την Μαγδαληνή) και οι φτωχοί, παίρνουν το μέρος τους. Η ένταση αυτή θα καταλήξει σε ένοπλη σύγκρουση...


Σκηνοθεσία:Ζυλ Ντασέν
Σενάριο:Ben Barzman, Jules Dassin (βασ. στο μυθ. του Νίκου Καζαντζάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jacques Natteau, Gilbert Chain
Μοντάζ:Roger Dwyre, Pierre Gillete
Ήχος:Pierre - Louis Calvet
Μουσική:Georges Auric
Σκηνικά:Max Douy
Κοστούμια:Christiane Coste
Μακιγιάζ:Igor Keldich
Με τους:Pierre Vaneck (Μανωλιός), Jean Servais (παπά-Φώτης), Fernard Ledoux (παπά-Γρηγόρης), Gert Fröbe (ο προεστός της Λυκόβρυσης), Maurice Ronet (Μιχελής), Μελίνα Μερκούρη (Κατερίνα), Grégoire Aslan (Τούρκος Αγάς), René Lefèvre (Γιαννακός), Lucien Raimbourg (Κωσταντής), Roger Hanin (Παναγιώταρος), Roger Hanin (Παναγιώταρος), Joe Dassin (πρόσφυγας)
Παραγωγός:Henri Bérard
Παραγωγή:Indusfilms & Prima Films & Filmsonor, Da.Ma. Cinematografica
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία/Ιταλία
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:133'
Έτος Παραγωγής:1957
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 24:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ