english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Αλέξης Μπίστικας

Φιλμογραφία
1987 Eviction Day (μμ)
1987 Steps (μμ)
1989 Τα μάρμαρα (μμ)
1990 Ποτσόν-Ποτσόν (μμ)
1990 Το φιλί (μμ)
1991 Γυμνό βλέμμα (μμ)
1991 Η γραβάτα (μμ)
1992 Το στήθος (μμ)
1993 Το ξέφωτο (μμ)
1994 Το Χάραμα

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο London School of Economics. Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στις τηλεπικοινωνίες από το Goldsmith’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και Master’s στη σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης από το Royal College of Art. Σκηνοθέτησε εννέα μικρού μήκους ταινίες και μία μεγάλου μήκους. Πέθανε το 1995.

Ειδικές Προβολές

Τα μάρμαρα / Αλέξης Μπίστικας

Ο Χρήστος είναι ένας νεαρός Έλληνας που ζει στο Λονδίνο. Επιτυχημένος και απόλυτα προσαρμοσμένος στη ζωή εκεί, είναι πιο Άγγλος κι απ’ τους Άγγλους. Η Έστερ είναι η σπιτονοικοκυρά και ερωμένη του. Ξαφνικά, η Μελίνα Μερκούρη έρχεται στο Λονδίνο για να πάρει πίσω στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Ο Χρήστος συγκινείται. Εκεί που πλένει τα πιάτα αρχίζει να τα σπάει λες και είναι στα μπουζούκια, κι ύστερα επιστρέφει στην Αθήνα... μαζί με τη Μελίνα και τα περίφημα μάρμαρα του Παρθενώνα.


Σκηνοθεσία:Αλέξης Μπίστικας
Σενάριο:Αλέξης Μπίστικας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ian Dodds
Μοντάζ:Robert Headgreaves, Αλέξης Μπίστικας
Ήχος:Brendan Taylor
Σκηνικά:Δημήτρης Παπαϊωάννου
Με τους:Σταύρος Ζαλμάς, Rosamond Freeman-Attwood, Reina James
Παραγωγή:ΕΚΚ, Goldsmiths’ College
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:16mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:14'
Έτος Παραγωγής:1989
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 21:00
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 - 13:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ