english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Κάριν Μπαμπίνσκα

Φιλμογραφία
1996 Jacob and Veronica (μμ)
1997 Fragile Yearnings (μμ)
1999 When You Are Older (μμ)
1999 The Professor (μμ)
2000 Don’t Make an Ass of me! (μμ)
2007 Pusinky/Dolls

Βιογραφία
Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στη Σχολή Κινηματογράφου FAMU της Πράγας (1993-1999). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε αρκετές μικρού μήκους ταινίες, μεταξύ αυτών και το Jacob and Veronica που κέρδισε διάφορα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Στο πέμπτο έτος των σπουδών της σκηνοθέτησε τρεις ιστορίες της σειράς Bakalári της τσέχικης τηλεόρασης. Σκηνοθετεί διαφημιστικά σποτ. Οι Κούκλες είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της.

Διεθνές Διαγωνιστικό

Κούκλες / Κάριν Μπαμπίνσκα

Μια δυναμική ταινία δρόμου που παρουσιάζει τρία δεκαοχτάχρονα κορίτσια στις πρώτες τους διακοπές μετά την αποφοίτησή τους απ’ το λύκειο.Η Ίσκα, η Καρολίνα και η Βεντούλα δε θέλουν να χάσουν ούτε την ξέγνοιαστη μαθητική ζωή τους ούτε τη φιλία τους. Σχεδιάζουν να κάνουν οτοστόπ ώς την Ολλανδία όπου έχουν κανονίσει να δουλέψουν για τρεις μήνες σε μια φάρμα. Ο Βόιτα, μικρός αδελφός της Ίσκα, τις ακολουθεί παρά τη θέλησή τους. Έτσι, γίνεται μάρτυρας και καταλυτικός παράγοντας της διάλυσης μιας φιλίας, αφού τα κορίτσια αναγνωρίζουν τελικά ότι η ροή του χρόνου δεν μπορεί ν’ ανακοπεί. Η ταινία είναι μια ιστορία αναζήτησης αγάπης στην ασταθή περίοδο του τέλους της εφηβείας.


Σκηνοθεσία:Κάριν Μπαμπίνσκα
Σενάριο:Petra Uselová, Karin Babinská
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Martin Douba
Μοντάζ:Marek Opatrny
Ήχος:Jirí Klenka, Robert Dufek
Μουσική:Jan P. Muchow, Καλλιτεχνική διεύθυνση: Jan Novotny
Με τους:Marie Dolezalová (Iska), Sandra Nováková (Karolína), Petra Nesvacilová (Vendula), Oldrich Hajlich (Vojta), Lenka Vlasáková (Hanka)
Παραγωγή:Czech Television, Cineart TV Prague
Χώρα Παραγωγής:Τσεχία
Φορμά:35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια:99'
Έτος Παραγωγής:2007
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 - 15:30
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 - 18:45
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ