english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Μίκιο Ναρούσε

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1931 Koshiben ganbare / Βάλε τα δυνατά σου υπαλληλάκο!
1933 Kimi to wakarete /  Όταν χώρισα από σένα
1933 Yogoto no yume / Όνειρα της κάθε νύχτας
1935 Otome-gokoro sannin shimai / Τρεις αδελφές με παρθενική καρδιά
1935 Tsuma yo bara no yo ni / Γυναίκα μου, να είσαι σα ρόδο!
1935 Uwasa no musume / Το κορίτσι των διαδόσεων
1937 Nyonin aishu / Γυναικεία θλίψη
1938 Tsuruhachi Tsurujiro / Τσουρουχάτσι και Τσουρούτζιρο
1939 Hataraku ikka /  Εργαζόμενη οικογένεια
1939 Magokoro /  Ειλικρίνεια
1940 Tabi yakusha / Πλανόδιος θίασος
1941 Hideko no shasho-san / Χιντέκο,οδηγός λεωφορείων
1943 Uta andon / Το τραγούδι του φαναριού
1944 Tanoshiki kana jinsei / Τι ευχάριστη ζωή!
1951 Ginza gesho / Καλλυντικά της Γκίνζα
1951 Meshi  / Το γεύμα
1952 Okaasan / Μητέρα
1952 Inazuma / Η αστραπή
1953 Fufu / Ζευγάρι
1953 Tsuma / Η σύζυγος
1953 Ani imoto / Μεγάλος αδελφός, μικρή αδελφή
1954 Yama no oto / Ο ήχος του βουνού
1954 Bangiku / Τα τελευταία χρυσάνθεμα
1955 Ukigumo / Τα κυματιστά σύννεφα
1956 Shuu /  Μπόρα
1956 Nagareru / Κυλώντας
1958 Iwashigumo / Καλοκαιρινά σύννεφα
1962 Horoki /  Χρονικό περιπλάνησης
1964 Midareru / Διάλυση
1967 Midaregumo / Σκόρπια σύννεφα

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Τόκιο στις 20 Αυγούστου 1905.Τελευταίο παιδί μιας φτωχής οικογένειας,αναγκάστηκε να σπουδάσει μηχανικός σε τεχνικό γυμνάσιο.Δεκαπέντε ετών, αν και χωρίς ιδιαίτερη κλίση για τον κινηματογράφο, προσλαμβάνεται στην εταιρεία Shochiku ως φροντιστής. Αργότερα γίνεται βοηθός σκηνοθέτης, και το 1930 του δίνεται η ευκαιρία να σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, Chanbara fufu. Το 1935, μετά από 24 ταινίες, γυρισμένες σύμφωνα με τη συνταγή της Shochiku (ένα μείγμα από μελόδραμα και κωμωδία), πηγαίνει στην καινούρια εταιρεία PCL, που σύντομα γίνεται η ισχυρή Toho.Εκεί παρέμεινε έως το 1967,κάνοντας και την 89η και τελευταία ταινία του. Μάστορας του «shomingeki», ενός ρεαλιστικού κινηματογραφικού είδους με ήρωες από τα χαμηλότερα στρώματα των μικροαστών, και «του φιλμ γυναικών», υπογράφει τις καλύτερες ταινίες του -αριστουργήματα «χαμηλών τόνων» για τις δυσκολίες μιας καθημερινότητας χωρίς χαρά, τη διάλυση της οικογένειας και την υπόκωφη βία των συναισθημάτων.Πέθανε στο Τόκιο στις 2 Ιουλίου 1969.

Αφιέρωμα Μίκιο Ναρούσε

Τα τελευταία χρυσάνθεμα / Μίκιο Ναρούσε

Η Kin, πρώην γκέισα, τώρα δανείζει χρήματα σε μικροεπιχειρηματίες, συνή- θως πρώην γκέισες. Τα ζητά πίσω τόσο επίμονα που γίνεται αντιπαθής. Η Tamae, μια πρώην γκέισα που δανείζεται από την Kin, ανησυχεί για το γιο της, Kiyoshi, που έχει γίνει ζιγκολό μιας πλούσιας ηλικιωμένης. Η Kin δέχεται την επίσκεψη του Tabe, με τον οποίον είναι ακόμα ερωτευμένη, και συγκλονίζεται όταν αντιλαμβάνεται ότι κι αυτός θέλει απλώς να δανειστεί χρήματα. Η κόρη της Tomi, καλής φίλης της Tamae, το σκάει μ’ έναν πλούσιο. Ο Kiyoshi βρίσκει δουλειά στο Χοκάιντο και οι δυο μητέρες πάνε να τον αποχαιρετήσουν συζητώντας για τις χαρές και τις λύπες της μητρότητας. Η Kin μαθαίνει ότι ο πρώην εραστής της, Seki, συνελήφθη, όμως αδιαφορεί και συνεχίζει τη δουλειά της.


Σκηνοθεσία:Μίκιο Ναρούσε
Σενάριο:Sumie Tanaka,Toshiro Ide, βασ. στην πρωτότυπη ιστορία τής Fumiko Hayashi
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Masao Tamai
Μοντάζ:Eiji Ooi
Ήχος:Hisashi Simonaga
Μουσική:Ichiro Saito
Σκηνικά:Satochi Chuko
Με τους:Haruko Sugimura (Kin Kurahashi), Sadako Sawamura (Nobu Nakada), Chikako Hosokawa (Tamae Koike),Yuko Mochizuki (Tomi Suzuki),Ken Uehara (Tabe), Hiroshi Koizumi (Kiyoshi Koike), Ineko Arima (Sachiko Suzuki)
Παραγωγός:Sanezumi Fujimoto
Παραγωγή:Toho International, Japan
Χώρα Παραγωγής:Ιαπωνία
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:101'
Έτος Παραγωγής:1954
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 - 15:00
TZON KAΣΣABETHΣ:Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 - 15:30
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ